avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... debutant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

debutant

voi pune o intrebare ce va starni ironii - faptul este ca am castigat un litigiu de munca(primul pe care l-am avut) prin forte proprii si tot astept comunicarea sentintei de mai mult de o luna - e posibil sa treaca atata timp pana la comunicare? alta problema ar fi ca as vrea sa verific daca s-a introdus recurs si in nebunia din tribunal nu stiu unde sa verific lucrul asta - in registrele cu dosare sau pur si simplu la arhiva? si asa am alergat dupa condica pt a afla sentinta vreo 3 zile ca nu statea deloc la arhiva....:( multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaimir , utilizator 17:24, 24 Martie 2006
Da este posibil sa astepti cam 30-45 zile dar te poti interesa asa cum ai spus la condica, la arhiva, nu esti singurul care se confrunta cu asa ceva.
Mult succes.
Hotararea in forma scrisa iti va ajunge in termen de 30 zile de la pronuntare.Solutia se poate vedea la arhiva in condica.Recursul/aplelul se poate introduce de partea adversa in termenul legal, doar dupa ce s-a comunicat partilor hotararea scrisa
Asa ca va recomand sa stati linistit caci oricum veti afla daca se face sau nu apel/recurs deioarece trebuie sa primiti citatie.
Daca dupa trecerea unui termen de 15 zile de la comunicarea hot. nu ai primit citatie ca s-ar fi introdus apel/recurs, investesti hotararea cu formula executorie si depui dosarul de executare la un executor judecatoresc.
Spunea ceva de litigii de munca/ hotararea e executorie , nu insa si irevocabila. Nu tb sa o investesti cu formula executorie. Fa cerere de eliberare a unei copii legalizate de pe hotarare. Iei hotararea, cu o cerere de executare si le depui la registratura unitatii. Daca nu vrea sa o execute, mergi la un executor. Daca hotararea priveste salariile sau reintegrarea la locul de munca neexecutarea este infractiune.
cred ca nu m-am exprimat bine - nu am ce sa investesc cu formula executorie, ca n-am ce executa, dc nu va face recurs partea adversa, sa merg sa-mi puna definitiva si irevocabila; sunt cj la debut in litigii, si fusese respinsa actiunea unui salariat; iar hotararea mi-a fost comunicata in 2 luni:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)
Intrebare otto2007 otto2007 Buna ziua, am castigat in prima instanta procesul cu privire la drepturi banesti (plata orelor suplimentare si diferente salariale neachitate). S-a facut ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva ioasaf ioasaf Buna ziua ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva. In urma unui proces ... (vezi toată discuția)