avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Încasări Asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Încasări Asociație

Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu următoarele:
- dețin Asociația H4P dedicată ajutorului firmelor start-up, mici și mijlocii, pentru mediul internet,site,optimizare, mentenanță
- având în vedere ca sunt printre membrii fondatori, pot sa fiu și angajat al Asociației?
- dacă renunț la jobul de zi cu zi și vreau sa mă dedic Asociației, care este limita salarială?
- am înțeles că de anul acesta s-au schimbat regulile pentru donații, imi puteți recomanda un link pt mai multe informații?
- pot incasa pe Asociației o suma sub forma unei prestări de servicii? Nu donație. ..respectiv dacă se face un contract de prestări servicii cu o firma mica care nu se încadrează la donații ?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:57, 12 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia poate incasa venituri din activitati economice pe baza acelor contracte de prestari servicii.
Va puteti angaja la acea asociatie cu contract de munca dar sa aveti in vedere totalul contributiilor de plait la stat si daca asociatia chiar poate sa va suporte acele costuri, adica veniturile curente intra in asociatie asa lunar pentru ca daca nu veti avea bani sa platiti darile la stat, vor apare si penalitati. Si in plus se complica treaba cu raportarile contabile pentru ca va mai aparea o declaratie de depus, asta daca nu mai aveti alti angajati pe asociatie pana acum
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu puteti "detine" o asociatie. Faptul ca sunteti membru, chiar fondator, nu va da niciun drept de proprietate sau posesie nici macar drept de creanta cum e la SRL la care esti asociat. Aportul la patrimoniul initial are un regim juridic asimilat donatiei.
2. Nu exista vreo incompatibilitate generala intre calitatea de membru (fondator sau intrat ulterior in asociatie) si cea de salariat al acesteia, inclusiv daca sunteti si membru in organele de administratie si control, doar ca trebuie masuri specifice pentru evitarea conflictelor de interese, adica sa nu participati Dvs. si sa nu aveti drept de decizie prin interpusi, in temei ierarhic, la luarea deciziilor privind angajarea, stabilirea sarcinilor si salariului, evaluare, acordare de premii si sanctiuni, concediu, promovari... si sa fie altcineva cu rol de sef ierarhic care sa va indrume si controleze in calitatea de salariat...
3. Nu exista nicio limita, daca asociatia are fonduri disponibile pentru asa ceva si organele de conducere abilitate vor si considera ca meritati, va pot da salariu oricat de mare,...
4. Nu s-a schimbat nicio regula pentru donatii, nu stiu la ce va referiti
5. Nu am inteles cine cui presteaza, Daca donatorul primeste ceva material in schimb, mai mult decat ceva pur simbolic ca valoarea, atunci nu e donatie. Firma presteaza asociatiei sau asociatia presteaza firmei? Asociatiile pot face si activitati economice directe in anmite limite si conditii stabilite restrictiv de lege....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare despre membrii unei asociatii Morisca Morisca Membrii fondatori ai unei asociatii pot fi membri fondatori la o a doua asociatie? Pot face parte din ambele Consilii Directoare? (vezi toată discuția)
Salarii membri fondatori asociatie cristianaiorga cristianaiorga Buna seara, Cum primeste un membru fondator al unui ONG salariu? (vezi toată discuția)
Obligativitate cenzor fundatie ecbrom ecbrom O fundatie cu 3 fondatori, este obligata sa numeasca un cenzor? In ordonanta 26/2000 scrie ca se aplica regulile de la asociatii, adica eu inteleg ca nu este ... (vezi toată discuția)