bitz2 a scris:
Multumesc pentru informatie !
Am fost la o firma de specialitate si ei au trimis sa mi se confirme numarul de actiuni actual.Am primit adeverinta cu cele 8560 actiuni, dar sunt in contul tatalui meu decedat.La succesiune am primit doar 42 actiuni ca atatea erau atunci pe un cupon.
Intrebarea este unde trebuie sa merg cu aceasta adeverinta pentru actualizarea actiunilor ?
Buna ziua,
Mergeti la DEPOZITARUL CENTRAL cu:
- cerere pentru efectuarea transferului direct;
- imputernicirea notariala, in cazul in care operarea transferului pentru cauza de moarte se efectueaza la solicitarea persoanei imputernicite in acest sens;
- copia certificatului de deces;
- copia certificatului de mostenitor / certificatului de legatar;
- Hotarare judecatoreasca de deschidere a succesiunii si/sau impartire a masei succesorale.
- actele de identitate ale mostenitorului/mostenitorilor si/sau persoanei imputernicite;
- actul de partaj autentificat de notar, dupa caz;
- cerere de intelegere intre mostenitori semnata de catre toti mostenitorii in fata unui operator autorizat al Depozitarului Central, dupa caz;
- dovada achitarii tarifului aferent operatiunii de transfer pentru cauza de moarte.
In vederea efectuarii transferului pentru cauza de moarte, documentele mai sus mentionate pot fi transmise Depozitarului Central si prin intermediul Postei, cu o scrisoare recomandata (cu confirmare de primire) transmisa la sediul Depozitarului Central din str. Fagaras nr. 25, sector 1, Bucuresti, cod postal 010897.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov