Am făcut dezbaterea de moștenire după mamă și în baza Certificatului de moștenitor Depozitarul Central a efectuat transferul acțiunilor pe numele nostru (al meu și al surorii mele) și plata dividendelor restante in cont comun la banca BCR.
Sora mea mi-a făcut procura notariala (nu mama) prin care m-a împuternicit să ridic de la banca dividendele restante insa la banca mi s-a comunicat că procura notarială nu este valabilă la ei și Depozitarul Central trebuie să facă modificările pe contul comun pe baza procurii notariale.
După ce am primit confirmarea de la Depozitarul Central că au efectuat modificările solicitate de bancă, am fost iar la bancă și iar au refuzat plata dividendelor pe motiv că trebuie să vin cu Certificatul de moștenitor după mama să vadă cota parte care mi se cuvine (conform Politicii băncii).
Întrebarea mea era daca banca are dreptul să-mi solicitate Certificatul de moștenitor după mamă în condițiile în care aceste acte au fost deja verificate de Depozitarul Central (Certificatul de moștenitor după mama, Certificatele de naștere și C.I. ale noastre, procura notarială prin care sora m-a împuternicit) și au efectuat plata dividendelor, banca fiind doar intermediarul prin care se face plata?
raluk0207 a scris:
Da, este normal, pentru ca procura inceteaza la decesul persoanei.
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa mama, iar in certificatul de mostenitor sa fie mentionate sumele pe care le aveti de ridicat.
Ulterior, in baza certificatului de mostenitor veti putea sa le incasati.