Buna ziua,am 67 de ani si am un handicap ,sotia a decedat acum 4 ani si nu am facut succesiunea,am 3 copii ,copii au plecat si sunt singur in-trun apartament cu 4 camere,pot sa las partea mea la cineva care sa aiba gjija de mine,,mntionez ca nu am facut succesiunea,urmeaza ca dupa moarte mea sa se faca succesiunea si persoana respectiva care a avut grija de mine sa ia partea mea,se poate asa ceva?
Da, puteti face un testament in care sa dispuneti ca partea dvs din apartament sa revina unei anumite persoane, dupa decesul dvs. Totusi, pentru persoana respectiva acest testament are mai multe incoveniente: 1. produce efecte numai dupa data decesului 2. poate fi oricand revocat de dvs. 3. poate fi "atacat" partial de mostenitorii dvs care au posibilitatea de a cere jumatate din partea dvs chiar impotriva vointei dvs. 4. Trebuie dezbatuta succesiunea in urma decesului dvs pentru a deveni proprietar, etc.
In mod normal, intr-un caz ca al dvs se incheie un contract de intretinere, insa pentru incheierea acestuia trebuie dezbatuta succesiunea si intabulat dreptul de proprietate.
Succesiune
ContSters98379
Buna. Acum cateva luni a murit tatal meu. A ramas un apartament, noi suntem 3 frati. Mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, cu conditia sa am grija de ea., eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire
laura_copaci
Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)