avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal expirare contract cu 2 saptamanai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal expirare contract cu 2 saptamanai inainte

Buna ziua, am o mica intrebare legata de o problema. Sotia mea este graviduta. Ar trebui sa nasca la jumatatea lunii iunie. Concediul prenatal se poate lua (normal) cu 2 luni inainte. Ea lucreaza pe perioada de munca determinata (1 an), contractul ei urmand sa expire luna aceasta. Sotia poate merge in prenatal doar din 15.04.2018. Intrebarile mele sunt:
1) Daca contractul expira ar urma sa beneficieze de concediu prenatal (nu postnatal/maternitate, de acela beneficiaza), din cate stiu nu.
2) Cine plateste concediul prenatal angajatorul sau CAS? (din cate stiu s-ar putea sa gresesc angajatorul plateste si isi recupereaza banii de la CAS dupa o perioada,... welcome to Romania)
3) Angajatorul din cate stiu nu e obligat de lege sa prelungeasca (asta e mi-e cam clar dar as vrea sa stiu daca e stiu sigur bine, are o patroana infecta care cel mai probabil nu ii va prelungi in + au o contabila incompetenta care nu stie nimic si e foarte lenesa (nici nu se documenteaza, daca e mai usor pt ea o va minti pe patroana ca trebuie a plateasca ea, aia va pune botu' puturoasa de contabila a scapat, patroanei nu ii pasa si gata :) ).
Multumesc de raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Cine, cand si cum plateste concediul maternitate: prenatal si lauzie? munteanu ionela munteanu ionela Buna ziua, Scurt istoric: sunt angajata cu toate formele legale (contract de munca) a unei societati comerciale din Bucuresti din luna noiembrie 2006. In ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Pena Pena Buna ziua Sunt gravida angajata de doi ani pe per nedeterminata. In luna septembrie pe data de 10-11 2007 tr sa nasc.Nu stiu cum tr sa procedez cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei clau_dia clau_dia buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez de 7-8 luni la o firma si sunt insarcinata in momentul de fata in 25 sapt cum pot face ca sa-mi pastrez locul ... (vezi toată discuția)