avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozitul pe cladiri legea 227/2015
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozitul pe cladiri legea 227/2015

Buna ziua
Sunt din Buzau si doresc sa ma ajutati cu o problema fiscala daca se poate referitor la legea mentionata mai sus, la sfarsitul anului 2017 mai exact pe data de 31 decembrie am inchis o activitate mica de familie ,un bar mai exact. locul unde acesta s-a desfasurat fiind o cladire /casa. pentru suprafata de 31 mp pe care proprietarul casei (bunicul nostru) ne a cedat-o prin contract de comodat cu titlu gratuit in anul 2016 am depus o declaratie la primarie prin care mentionam faptul ca locuinta bunicului are destinatie mixta in functie de acesti 31 mp pe care ne am desfasurat activitate cei de la directia economica a primariei buzau au calculat un tarif mai mare al impozitului pe cladiri cu 1200 lei in plus fata de cat platea bunicul de obicei ptr toata casa in jur de 500 lei anual.
in jumatatea luni decembrie 2017 am mers la primarie sa ma interesez ce acte trebuiesa depun pentru a scuti suma de 1200 lei bunicului de la plata impozitului pe anul 2018 deoarece noi la 31.12.2017 am inchis activitatea . mi s-a spus de cei de la biroul de registratura ca trebuie sa completez o declaratie rectificativa atasat din care sa reiasa ca locuinta bunicului nu mai are destinatie mixta ci doar rezidentiala .sa atasez o cerere la aceasta declaratie in care sa explic situatia cu un numar de telefon sa pot fi contactata si ca este posibil in caz de ma vor suna sa mi ceara unele documente justificative de la camera de comert prin care reiese ca am inchis punctul de lucru.
Dupa ce am inchis barul pe 31 decembrie incepand cu 1 ianurie 2018 am facut toate documentele inclusiv cel de la camera de comert cu inchiderea punctului de lucru
care din pacate pentru mine din cate am inteles are data de 11 .01.2018 si le-am depus la registratura primariei pe 15 ianuarie 2018. acum o saptamana am primit o instiintare de la ei prin care bunicul are de plata bineinteles si acea suma frumusica aferenta spatiului pe care ni -l cedase noua . cand am mers sa cer explicatii am fost informata ca trebuie sa plateasca toata suma deoarece declaratia rectificativa nu poate fi luata in considerare deoarece documentul eliberat de camera de comert are data de 11.01.2018 . si ca in baza legi 227/2015 care a intrat in vigoare cu anul 2016 nu se mai poate face nimic. intrebare mea este *cum sa platesc un impozit anual atat timp cat nu mai beneficiez si nu mai este nici o activitate comerciala la locuinta respectiva pe 2018 doar pentru faptul ca am depus mai tarziu cu 15 zile documentele doveditoare si din cauza ca nu am fost informata corect .
in acest caz nu se mai poate face nimic ?

va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Pintili V. Raluca, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie cladire din magazin mixt si bar in casa de locuit mihneath mihneath Buna ziua, Intrucat prin noua lege de impozitare a spatiilor comerciale s-au pus biruri neimaginabile vreau sa-mi spuneti cum pot face o schimbare a ... (vezi toată discuția)
Lamurire impozit pe locuinte rezidentiale/nerezidentiale Catalin39 Catalin39 Doresc sa ma asigur ca inteleg care este procedura cu privire la delimitare. Din cate am inteles de la un reprezentat al Directiei de Taxe si Impozite, in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri 2016 pentru srl gabyy212 gabyy212 Buna ziua, Cum probabil au facut-o si multi altii inaintea mea, ma prezint si eu pe forum, in cautarea unor raspunsuri satisfacatoare. De cateva luni tot ... (vezi toată discuția)