avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deviz lucrari constructii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deviz lucrari constructii

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

Sunt antreprenor general si am de intocmit un deviz de lucrari pentru un beneficiar. Devizul meu arata sub forma urmatoare:

A.
Lucrari executate de subantreprenori + lucrari executate de mine
( pentru cele de mai sus am intocmite situatii de lucrari,facturi,etc )

B. Se face suma totala la punctul A la care se adauga procentual urmatoarele:
- cheltuieli de proiectare 10%
-cheltuieli generale 20%
- beneficiu 7%
- organizare de santier 10%

Pentru cele de la punctul B nu se intocmeste niciun document justificativ. In contract este stipulat faptul ca se vor aplica coeficientii de incheiere deviz.

Intrebare: sunt obligat sa justific cheltuielile de mai sus sau nu pentru ca asa este practica in constructii de a se aplica doar procentual ca nu se pot cuantifica exact ce a intrat in acele cheltuieli?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Subantreprizã sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum puteţi deosebi un contract de prestări servicii de lucrări de un contract de subantrepriză ? Ce raspundere are prestatorul in condiţiile în care ... (vezi toată discuția)
Valoare la care refactureaza antreprenorul (factura subantreprenorului) maria_84b maria_84b Buna ziua. Am si eu o intrebare.... Antreprenorul poate sa refactureze serviciile prestate a subantreprenor la o factura mai mare, sau in acest caz poate fi ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat si responsabil ssm adrian65 adrian65 Reformulez o intrebare postata ieri, 09.04. In prezent sunt angajat cu CIM norma intreaga in cadrul SIPP si am decizie de Lucrator desemnat SSM - firma de ... (vezi toată discuția)