Buna ziua. Am si eu o intrebare.... Antreprenorul poate sa refactureze serviciile prestate a subantreprenor la o factura mai mare, sau in acest caz poate fi considerat adaos nejustificat? Exista vreo reglementare legala in acest sens?
Multumesc anticipat!
Ca sa fiu mai clar......Eu in calitate de antreprenor primesc de la subantreprenor factura pe serviciul prestat de acesta. La randul meu refacturez catre Beneficiar pentru acelasi serviciu. Intrebarea mea este: in momentul in care refacturez trebuie sa pun exact aceeasi valoare sau pot sa pun un adaos....strict la factura respectiva.
Trebuie facturat la valoarea stipulata in contractul incheiat intre dvs.in calitate de antreprenor si beneficiar . Deci puteti pune un adaos,cu conditia sa respectati pretul din contractul cu beneficiarul .
...amuzanta intrebarea !
Se stie din practica ca un subantreprenor este unul care nu are "puterea" de a "lua" singur lucrari ...deci este la mana mariei sale antreprenorul !
De regula Antreprenorul isi opreste partea"leului" dand subantreprenorului extrase din devize , de executat , sau chiar toayta lucrarea.
Subantreprenorul factureaza doar acele cantitati pe care antreprenorul i le-a dat spre executie si care sunt extrase din listele de cantitati ofertate la licitatie , de obicei fara cotele de profit si indirecte care in cazul subantreprenorul vor fi mai mici , ca sa nu vorbesc si de faptul ca de obicei se opreste si aprovizionarea cu materiale .Logic , valoarea materialelor este de ~ 60% din valoare contract la care daca adaugi ind. si profit iese cam ok !!
A propos : nu mai doriti subantreprenori ??:)) ...evident in conditiile dvs. !!=D>