avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Copropietari pe autoturism (50%+50%), dar pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Copropietari pe autoturism (50%+50%), dar pe certificatul de înmatriculare apare numai unul dintre proprietari. Se poate executa silit mașina pentru datoriile lui?

Pe Certificatul de inmatriculare sunt trecut doar eu ca detinator al autoturismului.
Intrebare: in acest context pot fi executat silit de catre un executor judecatoresc pentru o datorie catre o banca?.sau catre ANAF? prin punerea sub sechestru a intregului bun?(autoturism) sau scoaterea la licitatie a acestui bun in numele datoriei numai a mea?
multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Conform dispozitii in vigoare debitorul poate fi executat silit strict asupra bunurilor in evidenta bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale
Cum afirmati ca bunul mobil il detineti in calitatea de proprietar,bunul mobil poate face obiectul unei eventuale executari silite
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca datoria este numai a dvs (contractata sau in temeiul legii), atunci creditorul nu va putea urmari, teoretic, decat cota dvs din autoturism si numai dupa ce se va cere partajarea bunurilor comune, pentru ca bunurile comune nu pot fi urmarite de creditorii personali ai unuia dintre soti. Cu toate acestea, in practica, vi se va pune sechestru pe autovehicul si nu este exclus sa fie valorificat pe calea vanzarii silite la licitatie publica. Acum, depinde si de valoarea masinii si respectiv de interesul pe care bunul poate sa-l suscite.
Nu suntem o familie,co-proprietari din 2 judete diferite(Suceava si Maramures),nu suntem casatoriti,2 nume de familie diferite.Datoria,in temeiul legi, i-mi apartine doar mie.Valoarea bunului este de cca 8.000 euro.Autoturismul este pe numele meu(asa cere practica Serviciului de Inmatriculari),dar in actele depuse si inregistrate la acest serviciu aparem amandoi ca ,co-proprietari./In acest caz potate fi scos la licitatie publica sau sa se ceara partajarea bunului?
Multumesc
Dupa cum v-am spus in mesajul anterior, teoretic nu, practic da, se poate executa silit bunul, caz in care puteti valorifica dreptul la aparare, atat dvs, cat si coproprietarul.


Puiu Eugen a scris:

Autoturismul este pe numele meu(asa cere practica Serviciului de Inmatriculari),dar in actele depuse si inregistrate la acest serviciu aparem amandoi ca ,co-proprietari./In acest caz potate fi scos la licitatie publica sau sa se ceara partajarea bunului?
Multumesc


Certificatul de înmatriculare nu este document de proprietate! Deci ce scrie în el este irelevant din acest punct de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare auto maggia87 maggia87 Buna ziua! Am un credit cu ipoteca, pe 20 de ani, la care nu mai pot plati rata. Am o intarziere de 75 de zile...si saptamana viitoare cei de la banca mi-au ... (vezi toată discuția)
Executare silita: poprire pe salariu keops_mic keops_mic Buna ziua, Datele problemei: - fratele meu si inca o persoana in urma unui proces trebuia sa platesca o suma unei firme prin 2011 - firma in 2013 i-a dat ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri mobile conditii Luciann739 Luciann739 buna ziua Am si eu o intrebare .: As dori sa înmatriculez o mașină pe numele meu insa am câteva datorii către doua firme de recuperări creanțe care mi ... (vezi toată discuția)