avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Accesorii pentru impozite prescrise
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Accesorii pentru impozite prescrise

Poate ANAF sa-mi calculeze accesorii(penalități, dobânzi ) pentru impozit pe venit din anii 2002, 2003, 2004, fără sa-mi fi comunicat vreo decizie de impunere?
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 07:41, 8 Martie 2018
Avand in vedere faptul ca, Decizia de impunere trebuie mai intai adusa la cunostinta, dupa care poate fi pretinsa la plata, nu se pota calcula accesorii sub forma penalitatilor si dobanzilor, in conditiile in care debitul nu a cost stabilit si respectiv comunicat contribuabilului.
Din pacate, aceste AFP -uri comunica existenta unor debite si a unor accesorii aplicate acestora, chiar in pragul prescriptiei fiscale, fara ca anterior sa fi comunicat existenta unui "debit principal"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti irevocabile nitmar nitmar Am o decizie definitiva si irevocabila prin care instanta anuleaza un titlu executoriu emis de Adm Financiara, constatand ca impozitul pe profit in cauza ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu impozit anual louise louise Buna seara! Astazi am primit de la A.F.P. sector 3 o somatie insotita de un titlu executoriu prin care sunt somata sa achit o suma care reprezinta ... (vezi toată discuția)