avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal

Buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie , pentru concediu de risc maternal , conditia este sa am inainte 6 luni lucrate??? Si daca da la acelasi angajator ?
Cel mai recent răspuns: Aaure , utilizator 10:15, 9 Martie 2018
Buna ziua,
Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordă fără condiţie de stagiu de cotizare.
Multumesc , eu la locul actual de munca am 3 luni si de la 02.04 daca intru in concediu de risc cum se calculeaza banii pe care urmeaza sa ii primesc in timpul concediului de risc???
În conformitate cu art. 31 din OUG nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordă fără condiţie de stagiu de cotizare şi este în cuantum 75% din baza de calcul reprezentând media veniturilor lunare din ultimele şase luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
In cazul dvs se va calcula astfel: 75% din media veniturilor pe cele 3 luni lucrate.
Chiar daca am doar 3 luni lucrate la actualul loc de munca este ok deci , si se calculeaza doar din cele 3 luni 75% , nu din 6 luni, cum este mentionat m ai sus. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal crisn crisn Buna ziua, as dori sa stiu cum se calculeaza concediu de risc maternal,daca se retin sau nu contributiile . Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Insarcinata in medical cu risc maternal danydinca230 danydinca230 buna ziua sunt insarcinata in 29 saptamani si sunt in concediu risc maternal si as vrea sa stiu cum se plateste acest medical e doar 75% asa cum scrie pe ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal Lori.P Lori.P Buna ziua! Puteti sa imi spuneti si mie daca pot sa beneficiez de concediu de risc maternal la doar cateva saptamani dupa ce am fost angajata cu carte de ... (vezi toată discuția)