avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de risc maternal

Buna ziua!
Puteti sa imi spuneti si mie daca pot sa beneficiez de concediu de risc maternal la doar cateva saptamani dupa ce am fost angajata cu carte de munca?
Am citit legea in care se vorbeste despre aceasta situatie dar ceva mi s-a parut contradictoriu: se spune ca in acest caz nu este nevoie de stagiu de cotizare (pe care eu l-am interpretat ca si vechime) iar in urmatorul paragraf se precizeaza ca valoarea indemnizatiei pe care o primesti in perioada de concediu de risc maternal este de 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni...sau ceva de genul :)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 25 Octombrie 2018
1. Concediul și indemnizația de risc maternal se acordă fără condiție de stagiu de cotizare.

2. Cuantumul indemnizației de risc maternal reprezintă 75% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

3. In speta, puteti beneficia de concediu de risc maternal la doar cateva saptamani dupa ce ati fost angajata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Arsenie Elena Arsenie Elena Buna ziua, Numele meu este Arsenie Elena si doresc sa intru in concediu de risc maternal cu data de 1 Dec 2018. Avand in vedere ca eu am fost angajata din 21 ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Kbhe Kbhe Cum se calculează concediu de risc maternal din 2018 Ianuarie? Mulţumesc (vezi toată discuția)
Se poate merge in maternitate Jgghg Jgghg Se poate merge in risc maternal daca am doar 5 luni lucrate sau trebuie sa am neapărat 12 luni lucrate? (vezi toată discuția)