avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal

Buna ziua,
Numele meu este Arsenie Elena si doresc sa intru in concediu de risc maternal cu data de 1 Dec 2018.
Avand in vedere ca eu am fost angajata din 21 Nov. 2017 pana in 6 iunie la o companie, iar din 2 iulie 2018 pana in prezent la o alta companie, dat find intreruperea cu 3 saptamani a celor 12 luni, stagiu de cotizare. Din cate stiu se calculeaza din venitul brut Al ultimelor 6 luni, dar nu stiu ce impact au cele 12 luni asupra concediului de risc maternal. As putea beneficia de acest concediu de risc maternal de la 1 Dec 2018,sunt insarcinata in 13 saptamani moments, si am Recomandare de la medicul specialist.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 3 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Concediul și indemnizația de risc maternal se acordă fără condiție de stagiu de cotizare .

2. Cuantumul indemnizației reprezintă 75% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

3. Procedura de obtinere si acordare a concediului de risc maternal
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Cum se acorda concediul de risc maternal
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt insarcinata in 11 saptamani si as dori sa intru ... diana23ingrid diana23ingrid Buna ziua. Sunt insarcinata in 11 saptamani si as dori sa intru in concediu medical. Am instiintat firma la 9 saptamani, mi au fost trimis actele inapoi ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Kbhe Kbhe Cum se calculează concediu de risc maternal din 2018 Ianuarie? Mulţumesc (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal Lori.P Lori.P Buna ziua! Puteti sa imi spuneti si mie daca pot sa beneficiez de concediu de risc maternal la doar cateva saptamani dupa ce am fost angajata cu carte de ... (vezi toată discuția)