avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șomajul tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șomajul tehnic

Pe perioada șomajului tehnic, vechimea în muncă rămâne activa, în sensul că perioada de somaj tehnic este considerată ca vechimea în muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 8 Martie 2018
Conform art 53 din Codul Muncii pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare a activităţii, salariaţii implicaţi în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfăşoară activitate, beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
Pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare, salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.
Avand in vedere ce expuse mai sus, perioada de somaj tehnic este considerata vechime in munca.
Vedeti si acest articol
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic 2011 alinuttzza15 alinuttzza15 Va rog sa imi spuneti daca prevederile Ordonantei de urgente nr 4/2010 se aplica si in 2011. Perioda de somaj tehnic (luna mai2011) este considerata vechime in ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic carpaho carpaho daca este legal sa am un salariat in luna octombrie cu ore suplimentare iar in luna decembrie il am in somaj tehnic (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Pamicyee Pamicyee Cat e cotizatia pentru somaj tehnic? (vezi toată discuția)