avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Liberare condiționată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Liberare condiționată

Buna seara! Am si eu o rugaminte la dumneavoastra daca se poate sa ma lămuriți. Sotul meu este arestat si ma gandeam sa faca cerere pentru liberare conditionata. Pe langa aceasta cerere care o trimite instantei se poate sa mai depuna si alte acte/inscrisuri? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dana 14 , utilizator 20:56, 10 Martie 2018
Este destul de larga intrebarea dvs, conditiile liberarii conditionate le regasiti in mod explicit in codul penal partea generala, incepand cu art.100 si urmatoarele si in legea 254 din 2013 incepand cu art.95 si urmatoarele, toate potrivit procedurii prevazute in codul de procedura penala la art.587. Puteti angaja un avocat care sa se ocupe de aceste proceduri sau eventual sa opineze asupra oportunitatii.
Insa, nu este clar daca sotul este arestat in sens de masura preventiva in timpul procesului penal ori se afla in executarea unei pedepse cu inchisoarea, deoacere liberarea conditionata, in primul caz, nu este aplicabila, dar se poate solicita, eventual, dispunerea unei alte masuri preventive (exemplu, arestul la domiciliu).
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
trandafir2, moderator
Este pentru executarea pedepsei.
Daca are executata fractia de pedeapsa prevazuta de lege pentru a cere liberarea conditionata poate depune cererea si poate depune si inscrisuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Are doar 11 luni executate din 3 ani..Dar a iesit la muncă neremunerată ,la cursuri si ma gandeam ca poate cere mai devreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchis conducere fara permis buturuga703 buturuga703 Sotul meu este inchis la 2 ani si 2luni pentru conducere fara permis. A executat pana acum 6 luni ( zi la zi) plus ca are castig 6 zile la fiecare luna ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)