avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt însărcinată cu un bărbat căsătorit. Există ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt însărcinată cu un bărbat căsătorit. Există vreo posibilitate ca cineva “nedorit” de noi să afle că acest copil este al lui?

Buna ! Întrebarea mea este, dacă sunt însărcinată cu un bărbat căsătorit și declar ca el este tatăl, in același timp și el este de accord, dar copilul sa aibă numele meu de familie. Exista vreo posibilitate ca cineva “nedorit” de noi sa afle ca acest copil este al lui? Nu doresc sa declar acest copil fără tata dar in același timp nici sa nu afle soția lui ca are un copil cu mine. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca copilul să poarte numele unuia dintre părinți, conform acordului acestora. Numai cine are acces la informațiile de la starea civilă ar putea să îi spună soției lui. Teoretic nu ar avea voie, dar practic se mai întâmplă să fie scăpări de informații...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Odata recunoscut copilul acesta are drepturi in raport cu tatal sau (de succesiune de exemplu) iar tatal are la randul lui atat drepturi cat si obligatii ( de ex va trebui sa ii plateasca o pensie de intretinere sau sa contribuie material la cresterea lui). Acum dvs apreciati daca sotia va afla sau nu, in functie de aceste aspecte, nu neaparat de datele de la starea civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in timpul casniciei dar al altui barbat CristinaPopi CristinaPopi Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: in ianuarie 2016 sotia pleaca de acasa, lasand cei 2 copii in grija sotului, spunand ca merge la ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita tatianadumitru6 tatianadumitru6 Buna ziua, am o colega insarcinata, necasatorita. Intrebarea este urmatoarea: cand va naste cine, cum declara copilul si pe ce nume? Nu a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie, dupa 4 ani, pentru un copil nascut in afara casatoriei adi_2010 adi_2010 Care ar putea fi motivele intemeiate pentru schimbarea numelui de familie al unui copil de 4 ani, nascut in afara casatoriei? Tatal biologic, care inca nu e ... (vezi toată discuția)