avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj- pretentii si asupra fiicei si ginerelui????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj- pretentii si asupra fiicei si ginerelui????

Buna,

Mama a trait in concubinaj si din martie , eu fiica, am luat-o la noi datorita faptului ca s-a imbolnavit (prob. psihice-gr. de handicap) iar concubinul nu avea grija de ea (statea prin birturi), ea plecand repetat de la el, la locuinta ei , pe care eu am inceput din aprilie, sa o reamenajez ( nu avea apa calda, caldura) pt. a-i oferi mamei conditii decente de trai.Banii cu care am amenajat locuinta erau din contul ei personal din CEC, stransi in decurs de cativa ani, per. in care a locuit la el, dar in care a contribuit la cheltuieli si ea(extrase de cont).Suntem chemati la interogatoriu : eu, mama si sotul meu , in calitate de parati, in proces cu concubinul, pentru fond-pretentii.El solicita jumatate din suma pe care o avea mama in contul personal,in martie.
Subliniez ca impreuna nu au amenajat nici la el, nici la ea, nu au cumparat nimic impreuna, dar se cunosc de vre-o douazeci de ani si sta la el de vre-o 6 ani.Eu locuiesc in acelasi bloc cu concubinul si bineinteles ca mergeam pe la ei aproape in fiecare zi , ducandu-le uneori si cate ceva.Are sanse reale acest domn? Daca da, in ce constau ele ?De ce am fost citati si eu si sotul?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:46, 23 Octombrie 2009
Concubinul va trebui sa isi dovedeasca pretentiile. In lipsa unor probe temeinice , nu va putea obtine nimic. Este bine daca mama detine unele inscrisuri pentru a demonstra contributia pe care a avut-o la cheltuielile casei.
Va multumesc pt. raspuns !( imi sunteti draga de doua ori :pt. orasul natal -este si al mamei si pt. ca si eu am absolvit aceeasi fac. in 2007 -dar eu nu am avut ocazia sa profesez!!).
Revin la topic:mama are extrase de cont ce dovedesc ca ea a luat bani din acest cont.Trebuie sa dovedeasca si ca a facut plati cu acesti bani???(ca a platit intretinerea? sau ce anume???Concubinului ce trebuie sa ii cer , practic, ca sa-si dovedeasca pretentiile???Este clar ca stand la el, toate actele doveditoare sunt la el!!
Vin si cu urmatorul amanunt:in 06.01.2009, mama nefiind supravegheata de el, s-a baricadat (diagnostic- demeta mixta-ex CT in iulie-august 2009, examen neurologic, ex. psihiatric, ex. psihologic, div. internari), in locuinta proprie si fara incalzire. Am intrat la dansa cu ajutorul celor de la 112, in urma anuntului telefonic facut de mine (el, beat, a venit si mi-a spus de mama ca este plecata la ea, unde este sigur inghetata de frig-fara sa bea, nu ar fi avut curaj deoarece l-am certat de nenumarate ori ca nu are grija de ea ).
Iti multumesc anticipat!
(inca un sfat , te rog,- sa-mi iau neaparat un avocat??)
Mersi pt. tot!
Stiti cum se spune , in drept , acela care ridica o pretentie in fata instantei , trebuie sa odovedeasca. Dovedind aspectele pe care le invoca, mama , in calitate de parata , va trebui sa combata pretentiile reclamantului , prin contraprobe. Se admit mijloacele de proba prevazute de lege, respectiv martori , inscrisuri, insa, uneori se poate tine cont si de prezumtii , in mare masura ceea ce va decide instanta , tine si de intelepciunea magistratului, de modul in care vede el speta... Pot fi chemati martori ,aduse chitante cu care mama a facut unele plati, extrasele de ccont sunt utile deasemenea. In orice caz, sunt 2 oameni care au convietuit, se va tine cont, sau asa ar trebui, si de faptul ca acestia au avut cheltuieli comune,necesare traiului zilnic, au investit bani in diverse lucruri utile gospodariei, si altele. Despre partaj nu se pune problema intr-o relatie de concubinaj, deoarece , pentru a putea fi incident partajul , ar fi necesar ca cei 2 sa aiba calitatea de coproprietari. Nu stiu daca ar trebui ca mama sa faca si dovada provenientei banilor din contul personal, nu am idee de ce ati fost si dvs. impreuna cu sotul citati, de aceea cred ca da, ar fi util sa va angajati un aparator. Va urez succes si multa sanatate, in special mamei dvs, care , dupa cum spuneti, este grav bolnava. :)
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj - partaj carmen cucu carmen cucu Am trait timp de 12 ani in concubinaj . Mama mea mi-a dat 45.000 lei vechi acum 11 ani iar parintii lui 20.000 lei vechi pt a cumpara o casa cre a costat ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - pretentii la partaj??? D.L. D.L. Sunt uluita si f. speriata... va rog sfatuiti-ma. Am trait 10 ani cu un barbat pe care l-am primit in apartamentul meu care era complet dotat/renovat. Atunci ... (vezi toată discuția)
Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)