avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Carte de identitate

Locuiesc in Italia de 16 ani, in Romania nu am o locuinta personala si nu am rude. Vreau sa stiu ce acte imi trebuie pt reinoirea cartii de identitate (imi expira in luna septembrie). As dori sa imi fac carte de identitate cu domiciliu in strainatate.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:19, 9 Martie 2018
Buna ziua
Nu exista cartea de identitate cu domiciliu in strainatate. Pentru a obtine o carte de identitate trebuie sa faceti dovada adresei de domciliu in Romania: fie detineti o proprietate, fie obtineti o declaratie autentica prin care un prroprietar de imobil declara ca este de acord sa va primeasca in spatiul locativ, in scopul stabilirii domiciliului din cartea de identitate.
Avand in vedere ca locuiti in strainatate, la fel de valabil ca si cartea de identitate este un pasaport romanesc cu mentiunea ca aveti domiciliul in strainatate - tot act de identitate este.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetațenia romana minor 14 ani Claudiu Iordache Claudiu Iordache Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea cetateniei romane si pentru eliberarea carti de identitate pentru un minor de 14 ani nascut in italia, cu mama ... (vezi toată discuția)
domiciliu in strainatate-domicilio in strainatate Vulpita74 Vulpita74 Daca o persoana de nationalitate romana are rezidenta de mai multi ani in Italia, trebuie sa renunte la rezidenta din Romania? Daca raspunsul este pozitiv ce ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut Comoroschi Comoroschi Buna ziua! Am pierdut buletinul valabil , in italia. Nu pot pleca in romania pentru mai mult de 2-3 zile din cauza serviciului ,pentru a reface buletinul. ... (vezi toată discuția)