avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatiile de proprietari care obtin venituri din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatiile de proprietari care obtin venituri din inchirieri

Ramane valabil art.15,alin(1),lit.h din Codul Fiscal,prin care asociatiile de proprietari care obtin venituri din inchirieri spatii,sunt scutite de la plata imp.pe venit,daca detin o evidenta stricta privind utilizarea sumelor in scopul imbunatatirii condominiului,sau al unor reparatii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 09:51, 12 Martie 2018
Codul fiscal valabil este L 227/2015 cu completarile ulterioare. Acesta prevede la art. 15 lit.c faptul ca sunt venituri neimpozabile acele venituri care sunt utilizate pentru " îmbunătățirea utilităților și a eficienței clădirii, pentru întreținerea și repararea proprietății comune"
Va multumesc
Bela Varga
Ce intelegeti Dumeavoastra " pentru imbunatatirea utilitatilor " , eu va intreb altceva :
In cazul cand unele sume sunt folosite in alte scopuri decat acelea cum prevede art .24 ( 6 ) din H.G. nr. 1588 / 2007 , cum trebuie procedat ? sau mai bine zis exista vreo sanctiune in acest sens ?
Multumesc
Sintagma "pentru imbunatatirea utilitatilor" este exprimarea folosita de leguitor in codul fiscal. Personal, cred ca se refera de ex. la schimbarea unei tevi de apa.

Legat de sanctiuni nu am gasit nici o referire pentru cazul amintit. Insa aici cred ca va poate ajuta mai bine un avocat.
Este foarte greu de dar un raspuns in acest caz , dar va intreb pe Dumneavoastra in calitate de contabil al respectiveu asociatii :
- cum veti proceda / folosi cu sumele obtinute din aceste activitati ? le folositi la plata facturi , salarii etc. ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 david ionica david ionica Buna seara. Va rog sa ma sprijiniti in completarea declaratiei 101. Precizez ca sunt admin la o asociatie de proprietari si veniturile asociatiilor nu sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 StRotaru StRotaru Este adevarat ca , incepand cu anul 2017, Asociatiile de Proprietari trebuie sa depuna Declaratia 101, inclusiv in situatia in care realizeaza numai venituri ... (vezi toată discuția)
Ghid fiscal pentru asociatiile de proprietari Alin Popescu Alin Popescu Intr-un articol recent, AvocatNet.ro iti spune care sunt principalele obligatii fiscale care revin asociatiilor de proprietari. Articolul contine informatii ... (vezi toată discuția)