avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de închiriere înregistrat la Fisc, dar ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de închiriere înregistrat la Fisc, dar fără semnătura chiriașului. Pot să-i acționez în instanță pentru recuperarea banilor de întreținere?

Bună ziua, am închiriat locuință unor persoane care nu și a plătit întreținerea, și nu cred ca vor mai plăti vreodată, am contract de închiriere înregistrat la Fisc, dar fără semnătura chiriașului, doar verbal a fost de acord. Pot sa - i acționez in instanță pentru recuperarea banilor pe întreținere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Pangi , utilizator 12:14, 19 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca chiriasul este trecut in cartea de imobil si daca plata chiriei s-a facut prin banca si daca plata chitantelor de la intretinere s-a facut pe numele chiriasului dar pentru apartamentul dvs (desi aceasta consemnare mai rar se intampla in practica) sau (ati inteles) daca exista si alte probe din care sa rezulte acordul de vointe comun manifestat prin existenta in fapt a unui contract de inchiriere a locuintei, atunci da, exista o minima sansa in favoarea dvs.
Am acordul verbal prin telefon care este înregistrat. Va mulțumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
Pangi, utilizator
Nu este suficient. Plata cum se facea? Se emitea chitanta pentru sumele achitate? Normal, chiar daca nu va platea prin banca, ar fi trebuit sa existe dovada ca a platit chiria in toate lunile respective.
Plata se făcea fără nici o chitanță, dar acum am aflat, căci locuință este pe numele mamei și a mers ea cu contractul sa l înregistreze, dar semnase dansa în locul chiriașului.
In situația data, mai pot face ceva. Sau ar trebui sa ma opresc și sa mi iau gândul de la bani neachitati
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Pangi, utilizator
Pai, vi s-a raspuns mai sus. Doar sa ne mai repetam odata. Deci daca puteti sa produceti probe in favoarea dvs si daca aveti disponibilitate pentru o actiune in instanta, de ce nu, puteti sa incercati.

Alte discuții în legătură

Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unui contract de inchiriere garsoniera spiridus spiridus Buna seara, Daca exista un contract incheiat pe 6 luni, inregistrat la Adm Financiara, se plateste impozit, in fiecare luna chiriasul aduce suma stabilita in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere nedeclarat, chirias neplatitor adinamiti adinamiti Chirias rau platnic, nu a platit nici chirie, nici cheltuielile de intretinere. Contractul nu a fost declarat la fisc. Se pot plati impozitele ... (vezi toată discuția)