avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce șanse Am?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce șanse Am?

In 2016 am luat împrumut de la cineva 7500lei si mi-a cerut ca si gaj sa facem act de vanzare-cumpărare pe masina mea si cartea de identitate a autoturismului.masina rămânând în posesia mea. In ianuarie acc a venit și mi-a furat cheia si masina. Am făcut plangere la politie si i s-a făcut dosar penal pentru furt,inselaciune si camatarie. Dosarul a ajuns la parchet de unde s-a întors la politie cu începerea urmăririi penale. Ce șanse am sa imi recuperez masina?Mentionez ca banii au fost cu dobândă.
Cel mai recent răspuns: Noni1977 , utilizator 15:20, 10 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imprumutul era ajuns la scadenta? In ce imprejuari v-a furat cheia?
Depinde ce fel de contract ați semnat.
Pe data de 25 trebuie să returnez suma împrumutată.pe data de 17 a luat cheia si masina.sotia domnului respectiv este directoare la scoala unde lucrez.a venit în clasa si mi-a luat cheia după catedra.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Imprumutul era ajuns la scadenta? In ce imprejuari v-a furat cheia?

Contract de vanzare-cumpărare facut la copia acte

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Depinde ce fel de contract ați semnat.

Mentionez ca este un contract de vanzare-cumpărare obișnuit,fara alte clauze si ca pers respectiva a declarat la politie ca a cumpărat masina si nu ca mi-a împrumutat bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui bmw din 1993, și pentru că nu mi-a restituit împrumutul am vândut mașina. acum mă acuză de cămătărie, este posibil să îmi facă rău? descartees20 descartees20 Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui bmw din 1993 fara acte la ea pretinzand acum ca am facut camatarie cu el. Eu am vandut masina dupa 4 luni ... (vezi toată discuția)
Probleme cu camatari iuli1949 iuli1949 Am facut imprudenta sa iau 1000 euro imprumut de la camatar Dupa care a aflat ca aveam apartamentul gaj pentru un imprumut .Sub amenintari si obligata a mers ... (vezi toată discuția)
Camatarie??? gabi33 gabi33 Am imprumutat mai multor persoane sume de bani.Am facut ipoteci la notar.Cand a venit scadenta ,debitorii m-au reclamat la parchet,pentru inselaciune si abuz ... (vezi toată discuția)