avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor persoane handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor persoane handicap

Buna ziua ,sporul de 15 % din salariul de baza,referitor la persoane cu handicap ,poate fi cumulat și cu alte sporuri ,respectiv spor pentru condiții periculoase de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 10 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate cumula sporul respectiv cu alte sporuri, dar numai n condițiile prevăzute de Legea 153/2017 pentru cei din sectorul bugetar.
Eu lucrez la buget și am spor de 50% pentru condiții periculoase de munca .Sunt biochimist și efectuez analize medicale.Am grav accentuat de handicap .Deci se poate sa cumulez cele doua sporuri ? Multumesc
V-am explicat mai sus ca numai în condițiile prevăzute de Legea 153/2017.

Art.25 Limitarea sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor și a altor drepturi
(1) Suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), pentru instituțiile din sistemul sanitar și de asistență socială și cele din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă și a indemnizațiilor lunare, după caz.
......
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de hrana se aduna la sporuri Mario83 Mario83 Indemnizatia de hrana prevazuta in bugetul 2019 este considerata spor de munca? Este corecta afirmatia ca trebuie scazute sporurile pt institutie ca sa putem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. lucrez la o primarie si pe linga functia pe care sint ... Angela Raducan Angela Raducan Buna ziua. Lucrez la o primarie si pe linga functia pe care sint incadrat tin si C.F.P. Pentru aceasta munca nu sint platit pe motiv ca depasesc salariul ... (vezi toată discuția)
Premii de excelenta Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua. Conform art. 26 din Legea 153/2017, (1) Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct ... (vezi toată discuția)