avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Lucrez la o primarie si pe linga functia pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Lucrez la o primarie si pe linga functia pe care sint ...

Buna ziua. Lucrez la o primarie si pe linga functia pe care sint incadrat tin si C.F.P. Pentru aceasta munca nu sint platit pe motiv ca depasesc salariul viceprimarului la fel se intimpla si cu banii de hrana. este legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 22 Iulie 2020
C.F.P. in baza a ce document il exercitati ?
Dispozitia primarului.
Intr-adevar, potrivit prevederilor Legii nr. 153/2017, adică a dispozițiilor art. 11 alin. (4), „Nivelul veniturilor salariale se stabileşte, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (3), fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar […], exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin. (2), cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetele de venituri şi cheltuieli”.

De asemenea ,la art.25 alin.1 din lege se prevede ca, "Suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz".

In speta, primarul respecta legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor persoane handicap simona enciu simona enciu Buna ziua ,sporul de 15 % din salariul de baza,referitor la persoane cu handicap ,poate fi cumulat și cu alte sporuri ,respectiv spor pentru condiții ... (vezi toată discuția)
Efectuez c.f.p la o primarie unde lucrez in functia de inspector ... Angela Raducan Angela Raducan efectuez c.f.p la o primarie unde lucrez in functia de inspector fiscal. Retributia pentru munca de inspector fiscal este la nivelul viceprimarului.(37 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de hrana se aduna la sporuri Mario83 Mario83 Indemnizatia de hrana prevazuta in bugetul 2019 este considerata spor de munca? Este corecta afirmatia ca trebuie scazute sporurile pt institutie ca sa putem ... (vezi toată discuția)