avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scimbarea incadrarii juridice de la tentativa de omor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scimbarea incadrarii juridice de la tentativa de omor la lovitura

Sotul meu s-a urcat in autobuz sa plece la serviciu in tura de noapte. La urmatoarea statie a urcat un grup format din trei copii, cel mai mare avand 16 ani, acesta fiind cel cu care a avut altercatia sotul meu. Cei trei, dupa ce s-au urcat in autobuz au inceput sa manance seminte, sa scuipe pe jos si sa vorbeasca tare. Sotul meu le-a atras atentia sa nu mai vorbeasca asa tare si sa stranga cojile de pe jos. A urmat o altercatie intre ei si sotul meu. El i-a aruncat sapca jos si i a spus sa stranga cojile in sapca. Partea vatamata l-a injurat pe sotul meu si l-a scuipat . Sotul meu a scos bricegul pe care il purta la el ca sa il sperie dar in momentul in care partea vatamata a ridicat mana sa traga in sotul meu el ia bagat cutitul provocandui o rana de 1 pana la 1,5 cm. A fost arestat pt 30 de zile , i s-a mai prelungit cu inca 30 de zile deoarece intre timp i-a fost schimbata incadrarea de la lovitura la tentativa de omor. In actele de la spital este specificat faptul ca nu i-a fost pusa in pericol viata acelui baiat. Cum s-ar putea schimba incadrarea juridica de la tentativa de omor la lovitura?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:21, 11 Martie 2018
Doar pe baza la ceea ce se afla la dosar avocatul va poate face apararea.
Depinde si ce rezulta din probe si de locul unde l-a injunghiat.
Schimbarea incadrarii depinde expertiza medico legala, daca a existat posibilitatea punerii in pericol a vietii prin posibilitatea afectarii unui organ vital sau functie vitala.Depinde si de experienta si abilitatea avocatului, din cele scrise,expertiza va este favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor sau nu? sadkid sadkid Buna ziua , Rog sa ma ajutati cu un sfat... Am un prieten, care in urma cu 3 ani a fost agresat inpreuna cu alte persoane de un vecin un pic ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor ionutandrei7 ionutandrei7 Salut am un prieten care la înjunghiat pe un prieten de a lui într.un conflict a facut 2 luni de arest preventiv iar acum la plasat in arest la domiciliu ... (vezi toată discuția)