Sotul meu s-a urcat in autobuz sa plece la serviciu in tura de noapte. La urmatoarea statie a urcat un grup format din trei copii, cel mai mare avand 16 ani, acesta fiind cel cu care a avut altercatia sotul meu. Cei trei, dupa ce s-au urcat in autobuz au inceput sa manance seminte, sa scuipe pe jos si sa vorbeasca tare. Sotul meu le-a atras atentia sa nu mai vorbeasca asa tare si sa stranga cojile de pe jos. A urmat o altercatie intre ei si sotul meu. El i-a aruncat sapca jos si i a spus sa stranga cojile in sapca. Partea vatamata l-a injurat pe sotul meu si l-a scuipat . Sotul meu a scos bricegul pe care il purta la el ca sa il sperie dar in momentul in care partea vatamata a ridicat mana sa traga in sotul meu el ia bagat cutitul provocandui o rana de 1 pana la 1,5 cm. A fost arestat pt 30 de zile , i s-a mai prelungit cu inca 30 de zile deoarece intre timp i-a fost schimbata incadrarea de la lovitura la tentativa de omor. In actele de la spital este specificat faptul ca nu i-a fost pusa in pericol viata acelui baiat. Cum s-ar putea schimba incadrarea juridica de la tentativa de omor la lovitura?
Schimbarea incadrarii depinde expertiza medico legala, daca a existat posibilitatea punerii in pericol a vietii prin posibilitatea afectarii unui organ vital sau functie vitala.Depinde si de experienta si abilitatea avocatului, din cele scrise,expertiza va este favorabila.