Buna seara,
Cu actele traduse si legalizate solicita in Romania, printr-o actiune de exequator recunoasterea cu efecte depline a divortului pronuntat in Canada.
Nu am scris executor ci EXEQUATOR asa se numeste actiunea prin care se recunosc hotararile altor state pe teritoriul Romaniei. Evident cu un avocat trebuie sa luati legatura.
Cu deosebita stima!
Justitiarul711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sentinta trebuie sa fie supralegalizata. Actiunea este simpla, o puteti depune la Tribunalul de la ultimul domiciliu din Romania insotia de sentinta din Canada, supralegalizata, original si ramasa definitiva, la care adaugati traducerea sentintei facuta la un traducator autorizat si lagalizata la un notar din Romania. Aveti nevoie si de o declaratie cu privire la numele dvs. si al fostului sot dupa divort, precum si cu privire la faptul daca au rezultat copiii din casatoria dvs. sau nu si la cine v-ati invoit sa locuiasca acestia, evident daca aceste lucruri nu sunt stipulate in sentinta de divort. Sa aveti CI valabil, certif. de casatorie, de nastere ale copiilor.
Multumesc.Am realizat dupa ce am scris ca e vorba de o actiune.Multumesc inca o data.
CABINET DE AVOCAT BARBULESCU ION-SEBASTIAN a scris:
Nu am scris executor ci EXEQUATOR asa se numeste actiunea prin care se recunosc hotararile altor state pe teritoriul Romaniei. Evident cu un avocat trebuie sa luati legatura.
Cu deosebita stima!