avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort in Canada
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort in Canada

Buna seara.Fratele meu a divortat in Canada.Ce trebuie sa faca sa divorteze si in Romania?Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
mihaelamoldovan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters466354 , utilizator 23:39, 23 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Cu actele traduse si legalizate solicita in Romania, printr-o actiune de exequator recunoasterea cu efecte depline a divortului pronuntat in Canada.
La executor?Sau e nevoie de un avocat?Multumesc mult.


Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am scris executor ci EXEQUATOR asa se numeste actiunea prin care se recunosc hotararile altor state pe teritoriul Romaniei. Evident cu un avocat trebuie sa luati legatura.
Cu deosebita stima!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sentinta trebuie sa fie supralegalizata. Actiunea este simpla, o puteti depune la Tribunalul de la ultimul domiciliu din Romania insotia de sentinta din Canada, supralegalizata, original si ramasa definitiva, la care adaugati traducerea sentintei facuta la un traducator autorizat si lagalizata la un notar din Romania. Aveti nevoie si de o declaratie cu privire la numele dvs. si al fostului sot dupa divort, precum si cu privire la faptul daca au rezultat copiii din casatoria dvs. sau nu si la cine v-ati invoit sa locuiasca acestia, evident daca aceste lucruri nu sunt stipulate in sentinta de divort. Sa aveti CI valabil, certif. de casatorie, de nastere ale copiilor.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Justitiarul711, utilizator
Multumesc.Am realizat dupa ce am scris ca e vorba de o actiune.Multumesc inca o data.

CABINET DE AVOCAT BARBULESCU ION-SEBASTIAN a scris:

Nu am scris executor ci EXEQUATOR asa se numeste actiunea prin care se recunosc hotararile altor state pe teritoriul Romaniei. Evident cu un avocat trebuie sa luati legatura.
Cu deosebita stima!

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean canadian AndreiMartin AndreiMartin Buna, am decis sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Casatoria va avea loc in Romania dupa care avem sa aplicam pentru permis de sedere pentru ea (fiind ... (vezi toată discuția)
Apostila ,traducere legalizzare si supralegalizare grodziu80 grodziu80 Buna.as dori sa va intreb daca ma puteti lamuri cam ce am de facut pt k nu inteleg.vreau sa ma casatoresc in Polonia, cu un polonez.am mai fost casatorita in ... (vezi toată discuția)
Sentinta pronuntata intr-un stat u.e. bep bep O sentinta pronuntata in Italia in care se desface casatoria dintre doi cetateni romani iar copilul este incredintat mamei, in ce forma trebuie prezentata la ... (vezi toată discuția)