Buna ziua!
In numele societatii la care lucrez am achizitionat bunuri in valoare aproximativa de 1900 lei, pentru care mi-a fost eliberata factura fiscala si bon fiscal pentru plata cu numerar.
Raspunsul de la firma a fost ca nu ma pot justifica ca am platit, pentru ca mi-a fost eliberat bon fiscal si ca de fapt trebuia sa primesc chitanta fiscala, ca asa se procedeaza intre persoane juridice.
Acum a ramas ca eu sa fac demersuri, ca cei da la firma de unde am luat bunurile sa-mi elibereze chitanta, dar acestia nu-mi elibereaza pe motiv ca se incarca cu incasarea de doua ori.
Care este baza legala si cum pot rezolva aceasta problema? #-o
O societatea care lucreaza cu casa de marcat, poate emite catre o alta persoana juridica, factura iar la achitarea facturii poate emite bon din casa de marcat conform oug 28/1999 sau chitanta.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.