Buna ziua. Cazul este urmatorul : Tatal meu avea o matusa (ii este stranepot din partea sotului) de 94 ani care s a stins din viata saptamana trecuta. Defuncta nu avea copii, ci doar o stranepoata din ucraina din partea surorii ei, pe care nu a interesat o pana in acest moment de dumneai. Tatal meu a facut un testament cu decedata acum ani de zile, cand era in facultatile mintale, in care ii lasa mostenire un teren si garsoniera, ma rog cu promisiunea ca pana in ziua in care va muri va avea grija de ea, dupa aceea respectand traditia cu pomeni etc. Tatal meu a avut grija exact cum a promis, chiar are martori care il vedeau ca de trei ori pe zi,in fiecare zi venea la matusa sa ii aduca mancare, o ingrijea, o spala, ba chiar cand a cazut la pat, a angajat o doamna care se ocupa de dansa in permanenta... Acum dupa ce s a terminat totul, stranepoata din ucraina ii cere cu insistenta sa o lase sa vada testamentul, ca ea nu crede ca este posibil acest lucru si ca vrea sa mearga in instanta, atacand testamentul, cum ca tatal meu nu are absolut nici un drept la acea garsoniera.. Intrebarea mea este ce trebuie sa faca in aceste conditii si cu cine ar trebui sa ia legatura (avocat, notar etc)? Va multumesc tare mult. Tin sa mentionez ca este un testamemt autentic si a fost intocmit in anul 2012
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Testamentul poate fi atacat cu succes doar de către moștenitorii rezervatarii în cazul când aceștia există.
Să nu-i arate testamentul acelei strănepoate, este dreptul ei să meargă la judecată și să invoce orice. Dar dacă nu are o copie după testament, nu are ce ataca.
romascanu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Să meargă la un notar al cărui birou se află situat în circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defuncta şi-a avut ultimul domiciliu.
Strănepoata de soră nu este moștenitor rezervatar.
Testament
julius05
O persoana de 76 de ani care ia decedat sotul acum multi ani, nu are copii mostenitori dar are un nepot din sora mostenitor. Eu sunt stranepotul din sora ... (vezi toată discuția)