avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalitati asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalitati asociatie

Se pot calcul penalitati la întreținere pe ultimii 3 ani dacă vechea conducere nu a aplicat nici o penalitate in ultimii 2, 5 ani (in ultimele 5 luni nouă conducere a stabilit o penalitațile de 0,1% pe zi) iar din documentele asociație nu se găsesc PV de stabilirea penalitatilor ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:44, 20 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
penalizarea se calculeaza lunar, si se afiseaza lunar. Daca nu s-a facut asa nu va hazardati sa recalculati: in instanta pierdeti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se constatat ca din varii motive reprezentantii asociatieid e proprietari au incalcat dispozitiile in domeniu si nu au aplicat penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta,aceste penalitati se pot aplica pentru maximum 3 ani in urma
Coeficientul penalitatilor care se doreste de aplicat la sumele restante trebuie votat de catre adunarea generala,sa fie consemnat in regsitrul proceselor verbale ale adunarilor generale-altfel in instanta penalitatile vor fi anulate
Mai mult decat atat, la nivelul com. executiv trebuie intocmit un Sistem propriu de penalizari.
In instanta mergeti cu hot. AG cu privire la procentul de penalizare hotarat si Decizia privind sistemul proprieu de penalizari (de fapt documentul trebuie sa faca parte din Regulamentul intern al as. prop.)
Din cate stiu, aici, pe forum gasiti un astfel de Sistem propriu de penalizari ( la Documente utile), dar daca nu gasiti, cautati pe Google ceva de genul: Asociatii de proprietari - Sistem propriu de penalizari.
Il discutati eventual il adaptati nevoilor dvs. si incepand cu urmatoarea lista de plata calculati penalizari la toti proprietarii cu debite mai vechi de 3 luni.
Succes!
ynocentta,
"penalitati se pot aplica pentru maximum 3 ani in urma"
Foarte buna informatia dar as vrea sa stiu in care lege gasesc treaba asta ptr. noi avem o astfel de situatie si trebuie sa stim ce vorbim in adunarea gemerala.
Multumesc!
Pe Google gasesti o multime de rspunsuri daca incerci sa cauti, ceva de genul - prescriere datorii sau ceva asemanator.
Doar un exemplu, dar mai sunt cu sutele...

ccs.infospace.com/ClickHandl...

Alte discuții în legătură

Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie proprietari AdrianNicola AdrianNicola Spuneti-mi va rog daca se pot aplica penalitati pentru restantele unui proprietar care nu este membru al asociatiei de proprietari (vezi toată discuția)
Cine stabileste penalitatile? larisarazvan larisarazvan Buna ziua va rog sa-mi spuneti cine stabileste penalitatile de intarziere intr-o asociatie de proprietari intreb asta pentru ca in Lg.230/2007 scrie ca ... (vezi toată discuția)