avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Speţa anul I - denunţare unilaterală in cazul ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Speţa anul I - denunţare unilaterală in cazul contractului pe durată nedeterminată

Buna seară. Aceasta este prima speta pe care am primit-o drept tema si imi creaza probleme (mai ales datorita faptului ca nu stiu exact ce pasi trebuiesc urmariti in rezolvarea unui spete):
X si y doresc sa incheie un contract pe durata nedeterminata. X pune la dispozitie o hala, iar y investitia pentru a realiza un club. Problema este ca acel contract este pe durata nedeterminata. Eu il reprezint pe y iar acesta are nevoie de o anumita protectie, adica, sa-i propun sa insereze in contract o clauza care sa-l faca sa evite urmatoarea situatie :
Fiind contract pe durata nedeterminata, cealalta parte poate sa-i puna capat contractului oricand prin denuntare unilaterala, caz in care clientu nostru pierde bani, pe care-i investeste. Cum se poate proteja y in caz ca x vrea sa renunte, ce clauze ar trebui inserate in contract, si in ce articole sunt reglementate? Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Denuntarea unilaterala Cristina.P Cristina.P Spuneti-mi va rog in contractele de vanzare-cumparare si de distributie se poate include la modalitatile de incetare a contractului si denuntarea unilaterala ... (vezi toată discuția)
Arendas vs arendator .buna ziua. vin cu o intrebare legata de o posibila speta: o societate ... agromec unirea agromec unirea Buna ziua. Vin cu o intrebare legata de o posibila speta: o societate cu profil agricol are in arenda mai multe suprafete de teren de la mai multi ... (vezi toată discuția)
Clauza denuntare unilaterala contract de locatiune (locator) sky2015 sky2015 Buna ziua, Pe scurt detin un apartament de bloc transformat in spatiu comercial si doresc inchirierea acestuia catre o societate comerciala insa vreau sa pun ... (vezi toată discuția)