Buna ziua!
Am si eu nevoie de ajutorul vostru intr-o problema.
Intr-o zi am fost oprit de radar conducând fără permis de conducere un autovehicul cu o viteza de 99 km/h in localitate împreună cu prietena mea care a fost trecuta martora împreună cu încă un individ care fusese și el oprit de politie .
Am fost dusi la rutiera fara sa ni se comunice drepturile si ni s-a luat declaratie.
În declarate am spus următoarele :
-ca nu posed permis de conducere si nu am posedat pentru nici un fel de categorie
-ca mă aflu în școală de soferi pentru a doua oară deoarece prima data am luat preexaminarea și am picat sala după care am plecat în străinătate și mi-a expirat dosarul
-ca bunica ei (cea care deținea autovehiculul) nu știa ca nu dețin permis de conducere
-ca bunica ei Ne-a rugat sa luam masina din service și sa o ducem acasă deoarece se simtea rău
-ca nu mi-am dat seama ca am depășit viteza
Am fost trimiși acasă cu o amenda de 1300 lei + avertisment care scade la jumătate dacă o plătesc în termen de 2 zile .
Care credeți ca ar putea fi pedeapsa ?
Cat tmp nu voi mai putea da de permis ?
În cazul în care mă condamna cu suspendare mai pot pleca din tara ?
Ce mă sfătuiți să fac în continuare în situația asta?
Va mulțumesc anticipat !
Dvs puteti sustine examenul pentru obtinerea permisului, dar in situatia in care veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Ulterior, puteti obtine un alt permis doar dupa ce va reabilitati.
Asigurati-va apararea.