avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa manichiura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa manichiura

Buna ziua.
Doresc sa imi incep activitatea de manichiurista la un salon cu închirierea unui scaun la un salon.
Astfel este nevoie sa imi deschid un Pfa .
As avea nevoie sa stiu ce acte am nevoie pt infiintarea firmei di ce contributii voi avea.
De asemenea este nevoie am auzit de un certificat de liber profesionist?sau ceva de genul asta?
Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: Mira.bela , utilizator 01:05, 14 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Este necesar un document care sa ateste pregatirea dvs. profesionala.
Operaţiuni prealabile :

Cererea de verificare disponibilitate şi/sau rezervare firmă (original), completată cu 3 denumiri, în ordinea preferinţelor - formular;
Înregistrare:

-Cererea de înregistrare, original - formular;
-Anexa 1 privind înregistrarea fiscală - formular;
-Declaraţia-tip pe propria răspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii (model 2);
-Cartea de identitate sau paşaportul titularului PFA (fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul);
-Declarație pe propia răspundere privind îndeplinirea condițiilor legale pentru desfășurarea activităților ca persoană fizică autorizată (formă olografă, original)
-Înscrisul care atestă dreptul de folosință asupra sediului profesional/punctului de lucru - orice act juridic care conferă dreptul de folosință și/sau atestă afectațiunea specială a spațiului, în fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul;
-Specimenul de semnătură al persoanei fizice autorizate (original).
-Daca este cazul, avizul Asociatiei de Proprietari, sau daca nu se desfasoara activitati la sediul profesional, declaratie pe proprie raspundere titular.

Mulțumesc frumos.
Deci prima data am nevoie de închirierea spatiului si apoi firma.?
Daca am inteles ok.
Este nevoie si de un curs de igiena separat de cel de aptitudini?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Mai intai va veti autoriza pfa-ul la registrul comertului cu sediul social la dumneavoastra acasa si activitatea o vei desfasura acolo unde veti inchiria. Apoi in maxim 30 de zile de la acest moment dar inainte de a incepe sa prestati activitatea sa aveti achizitionata si fiscalizata casa de marcat si sa depuneti la finante declaratiile 070 si 220.
Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pfa itsallaboutme itsallaboutme Buna ziua, As vrea sa stiu ce autorizatii/aprobari/documente am nevoie pt a-mi deschide un PFA care va desfasura ca activitate : masajul de relaxare. Ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Strechie Strechie Buna ziua! As vrea sa imi deschid un PFA care sa aiba ca si obiecte de desfacere imbracaminte second-hand.Va rog sa ma informati ce acte imi trebuie si care ar ... (vezi toată discuția)
Pfa karmen_olaru karmen_olaru Doresc sa primesc raspuns la o intrebare: ce documente imi trebuie la infiintarea unui PFA si ce presupune contabilitatea PFA? Multumesc mult! (vezi toată discuția)