Bună ziua, am făcut trei abonamente prin portare. Înainte de a se produce portarea am discutat telefonic cu noua companie detaliile noilor abonamente ulterior (a doua zi) am fost trimis la un magazin pentru a semna contractele. Mi-au fost date trei cartele cu numere provizorii care ulterior (când se producea portarea) deveneau automat numerele portate. A treia zi (Pentru că a doua zi am fost de serviciu 24 ore) de la semnarea contractelor am constatat că în zona unde urmau să fie folosite nu aveam semnal corespunzător, lucru care m-a făcut să sun la noua companie și să cer anularea noilor contracte. Am mers în magazinul unde am semnat contractele și am făcut cere pentru anularea portării lucru care s-a și întâmplat, precum și cerere pentru anularea noilor contracte. Acum, noua companie refuză să anuleze contractele .Am făcut o sesizare on- line și astept raspunsul lor pentru a putea face sesizare la ANPC.
Este legal să refuze anularea contractelor ?
Un contract e un acord de voință între parteneri. Cu certitudine sunt prevăzute și clauze de reziliere. Contractul nu poate fi anulat fiindcă a produs deja efecte
Mentionez că nu am beneficiat de terminale. Mai mult, am văzut că săptămâna trecută, curtea de apel București a obligat "definitiv " o companie de telefonie mobila să anuleze toate clauzele abuzive din contracte, inclusiv cele referitoare la plata unor despăgubiri în caz de reziliere înainte de încheierea contractelor.
Faptul că a produs efecte înseamnă că ați vorbit pe cel puțin o cartelă. Altfel nu puteați verifica semnalul. Firește că dvs vă pasă mai mult de aparate. Cât despre precedentele în justiție, e bine să știți că ele nu sunt preluate automat, fiecare instanță având personalitatea ei. Cam la asta vă puteți aștepta în cel mai rău caz
Cred că nu m-am făcut bine înțeles
1-Nu am beneficiat de terminale
2-Verificarea semnalului am facut-o cu alt telefon (cu alt număr)
3-Noile abonamente nu au fost folosite niciodată (nici măcar nu am desigilat cartelele).
Contract orange
zephon
Buna ziua
Am urmatoarea problema: Cu o saptamana in urma am semnat o cerere de portare de la Vodafone la Orange de pe abonament pe abonament. Odata cu cererea ... (vezi toată discuția)