Buna ziua, Mama si tatal meu a cumparat un teren + casa de la o ruda mai invarsta si au folosit acest contract ( contract de vanzare cumparare cu intretinere ).
Ce drepturi au ei ? Pot sa mi vanda mie proprietatea sau sa mi-o doneze ? Sau trebuie sa moara persoana respectiva ca sa intre ei in posesie ?
Sau trebuie ca persoana care a vandut sa fie de acord ca mama si tata sa mi vanda mie ?
Acest contract poate fi anulat de catre persoana care a vandut ?
Cum as putea sa cumpar proprietatea de la mama si tata in cazul in care persoana care le-a vanduto nu ar fi de acord sa mi vanda mie ?
Buna ziua.
Dacă prin contract s-a prevăzut durata întreţinerii, atunci întreţinerea se datorează pentru durata stabilită de comun acord de către părţi. Dacă prin contract nu s-a prevăzut durata întreţinerii ori s-a prevăzut numai caracterul viager al acesteia, atunci întreţinerea se datorează pentru toată durata vieţii creditorului întreţinerii. Atata timp cat exista clauza de intretinere, proprietatea nu poate fi instrainata/vanduta.
Creditorul obligatiei de intretinere, respectiv ruda dvs. poate cere rezolutiunea contractului, daca parintii dvs. nu-si indeplinesc obligatiile stabilite.
Concret: dvs. nu puteti cumpara acea proprietate de la parinti, atat timp cat ruda creditoare a obligatiei de intretinere este in viata.
Unde se gaseste aceasta clauza ? Vreau sa aflu daca acest contract ( este contract cu intretinere ) sau este pur si simplu un contract in care s-au pus anumite conditii ?
Cum as putea sa aflu ? Cum poate ruda mea sa anuleze contractul ? Poate peste ceva timp " ii vin pandaliile la cap " adica stiti cum sunt oamenii mai batrani si poate se suceste .... Cum pot dovedii parintii mei ca o intretin corespunzator si sa nu poata anula acest contract/