avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu intretinere

Buna ziua, Mama si tatal meu a cumparat un teren + casa de la o ruda mai invarsta si au folosit acest contract ( contract de vanzare cumparare cu intretinere ).

Ce drepturi au ei ? Pot sa mi vanda mie proprietatea sau sa mi-o doneze ? Sau trebuie sa moara persoana respectiva ca sa intre ei in posesie ?
Sau trebuie ca persoana care a vandut sa fie de acord ca mama si tata sa mi vanda mie ?

Acest contract poate fi anulat de catre persoana care a vandut ?

Cum as putea sa cumpar proprietatea de la mama si tata in cazul in care persoana care le-a vanduto nu ar fi de acord sa mi vanda mie ?

Cel mai recent răspuns: ommatol , utilizator 18:45, 12 Martie 2018
Buna ziua.
Dacă prin contract s-a prevăzut durata întreţinerii, atunci întreţinerea se datorează pentru durata stabilită de comun acord de către părţi. Dacă prin contract nu s-a prevăzut durata întreţinerii ori s-a prevăzut numai caracterul viager al acesteia, atunci întreţinerea se datorează pentru toată durata vieţii creditorului întreţinerii. Atata timp cat exista clauza de intretinere, proprietatea nu poate fi instrainata/vanduta.
Creditorul obligatiei de intretinere, respectiv ruda dvs. poate cere rezolutiunea contractului, daca parintii dvs. nu-si indeplinesc obligatiile stabilite.
Concret: dvs. nu puteti cumpara acea proprietate de la parinti, atat timp cat ruda creditoare a obligatiei de intretinere este in viata.

Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Unde se gaseste aceasta clauza ? Vreau sa aflu daca acest contract ( este contract cu intretinere ) sau este pur si simplu un contract in care s-au pus anumite conditii ?
Cum as putea sa aflu ? Cum poate ruda mea sa anuleze contractul ? Poate peste ceva timp " ii vin pandaliile la cap " adica stiti cum sunt oamenii mai batrani si poate se suceste .... Cum pot dovedii parintii mei ca o intretin corespunzator si sa nu poata anula acest contract/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Ce act trebuie sa fac? boyzone boyzone o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor ... (vezi toată discuția)