avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer asistent spital
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer asistent spital

Sunt asistent intr-un spital. In urma unor conflicte intre asistenti si mine, majoritatea din cauza lor, am cerut transferul pe o alta sectie. Mi s-a refuzat pe motiv ca nu sunt motive.(pentru ei, pt mine da, mai bine spus nu doresc), Pot sa ma transfere legal cu acordul meu pe alta sectie din acelasi spital?(sau alt spital din judet?). Va rog sa-mi precizati nr art. din lege.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 13 Martie 2018
Trasferul nu opereaza in cazul dvs, ci doar schimbarea locului de munca care se poate efectua bilateral sau unilateral.

In situatia in care doriti sa mergeti la alt spital, atunci conform art. 32 din Legea 153/2017 avem :
(1) Ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar se poate face și prin transfer, dacă se realizează de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent.

(2) Transferul poate avea loc după cum urmează:
a) în interesul serviciului, numai cu acordul scris al persoanei care se transferă;
b) la cererea persoanei, în urma aprobării cererii de transfer de către conducătorul autorității sau instituției publice la care se solicită transferul și de la care se transferă.

(3) Prevederile din actele normative specifice domeniului de activitate referitoare la transfer rămân în vigoare.

(4) Ordonatorul de credite, în raport cu cerințele postului, stabilește criterii de selecție proprii de transfer în completarea celor prevăzute la alin. (1) și (2), cu consultarea organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, cu consultarea reprezentanților salariaților, acolo unde nu sunt astfel de organizații sindicale.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Unde se pot reclama abuzurile, conflictele, etc....??
In cazul dvs., puteti sesiza Ministerul Sanatatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer post Sopui Sopui Bună ziua, lucrez în sistemul bugetar și as vrea sa fiu transferat pe un post vacant echivalent în aceeași structura. Este posibil din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Transfer legea 153/2017 Yasgab Yasgab Se poate efectua transferul de la o societate de stat in cadrul unui spital pe acelasi post contractual? (vezi toată discuția)
Transfer intre doua spitale necula15 necula15 Cum se procedeaza in cazul unui transfer a unei persoane intre doua spitale, pe aceeasi functie. si baza legala. Va rog sa ne spuneti daca preluam numarul ... (vezi toată discuția)