avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer post

Bună ziua, lucrez în sistemul bugetar și as vrea sa fiu transferat pe un post vacant echivalent în aceeași structura. Este posibil din punct de vedere legal acest lucru doar prin transfer sau este necesara ocuparea prin concurs?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 8 Iulie 2019
Trasferul opereaza intre doi angajatori diferiti ... la dvs ce situatie exista?
la acelasi angajator
Articolul gasit de mine in legatura cu transferul in legea 153/2017:
Art. 32. - Transferul
(1) Ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar se poate face și prin transfer, dacă se realizează de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent.

(2) Transferul poate avea loc după cum urmează:

a) în interesul serviciului, numai cu acordul scris al persoanei care se transferă;

b) la cererea persoanei, în urma aprobării cererii de transfer de către conducătorul autorității sau instituției publice la care se solicită transferul și de la care se transferă.

(3) Prevederile din actele normative specifice domeniului de activitate referitoare la transfer rămân în vigoare.

(4) Ordonatorul de credite, în raport cu cerințele postului, stabilește criterii de selecție proprii de transfer în completarea celor prevăzute la alin. (1) și (2), cu consultarea organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, cu consultarea reprezentanților salariaților, acolo unde nu sunt astfel de organizații sindicale.


Dar cum legislatia noastra se schimba de azi pe maine, ma gandeam sa cer lamuriri de la dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vi se aplica textul de lege postat ... in cazul dvs este vorba despre schimbarea/modificarea locului de munca ...In acest caz, este necesara ocuparea prin concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer asistent spital laurentiuu laurentiuu Sunt asistent intr-un spital. In urma unor conflicte intre asistenti si mine, majoritatea din cauza lor, am cerut transferul pe o alta sectie. Mi s-a refuzat ... (vezi toată discuția)
In ce conditii -baza legala-se poate realiza transferul in cazul ... AnaDeliaMoldovan AnaDeliaMoldovan In ce conditii -baza legala-se poate realiza transferul in cazul personalului contractual angajat la stat? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Transfer legea 153/2017 Yasgab Yasgab Se poate efectua transferul de la o societate de stat in cadrul unui spital pe acelasi post contractual? (vezi toată discuția)