avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... document anulare promisiune bilaterala (antecontract) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

document anulare promisiune bilaterala (antecontract) de vanzare cumparare

Salutare tuturor,

exista cumva un document tip in ceea ce priveste anularea unui antecontract de vanzare cumparare pt un imobil?

eu am semnat un astfel de antecontract, iar acum trebuie sa mergem la notar sa semnam un act adtitonal prin care acest antecontract va fi anulat.

ma intereseaza ca inainte sa ajung acolo sa ma uit pe un exemplu ....

Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 01:08, 24 Octombrie 2009
Buna seara !
Nu exista astfel de documente oficiale tipizate !
Cu siguranta are fiecare notar un model pe care il utilizeaza, dar difera de la un notar la altul , in principiu cu acelasi continut ,dar este bine sa consultati pe cineva care se pricepe deoarece aceasta reziliere poate sa implice si ceva parte materiala care sa va dezavantajeze!
Cititi bine inainte sa semnati la notar si puneti-i intrebari, si in legatura cu partea materiala ( eventuale daune interese) si cu clauzele anulate din contractul anterior.
Exprimarea dumneavoastra imi da de inteles ca doriti sa anulati acel antecontract .
Daca este intentia partilor atunci un act aditional nu se va incheia intrucat acesta mentine antecontractul si nu il anuleaza ci doar il modifica.
Eventual puteti modifica anumite clauze din antecontract dar nu poate fi vorba de anulare.
Daca antecontractul se doreste a fi modificat din culpa celuilalt atunci va sfatuiesc sa nu mai semnati nici un act aditional intrucat odata ce obligatia celui in culpa nu a fost indeplinita antecontractul inceteaza a mai produce efecte in sensul semnarii contractului de vanzare cumparare si oricum va avantajeaza putand solicita daune interese.
Eventual dupa expirarea termenului stabilit in antecontract , daca sunteti ingaduitor puteti incheia un alt antecontract de vanzare cumparare in care sa precizati ca orice alte intelegeri sau acte incheiate anterior isi pierd valabilitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare-cumparare imobil mz-tin mz-tin Vreau sa cumpar o locuinta,pot eu sa inchei un precontract la un avocat fara sa merg la notar? In cazul in care din ,,n"motive contractul nu poate fi incheiat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, spuneti-mi va rog, conform legii ,daca pretul stabilit ... Sescio Sescio Buna ziua, spuneti-mi va rog, conform legii ,daca pretul stabilit intr-un precontract de vanzare-cumparare apartament, incheiat la notar, poate fi marit de ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)