avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Videointerfon- condiții de instalare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Videointerfon- condiții de instalare

Buna ziua! As dori să știu dacă instalarea unui videointerfon de către o parte dintre locatarii unui bloc necesita acordul tuturor proprietarilor, ca și în cazul camerelor video. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: maria mary , utilizator 14:09, 13 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie lamurit un lucru. Ce vreti sa faceti inseamna ca practic se va monta un sistem de interfon separat doar ptr. anumiti proprietari? Asta inseamna ca toate costurile vor fi suportate doar de acestia. Putem intelege ca anumiti proprietari isi monteaza un sistem privat pe o proprietate comuna. Deci, da, parerea mea este ca pe acest motiv ar trebui sa luati acordul celorlali proprietari. Adica acordul scris al acestora sau o aprobare in adunarea generala. In rest nu cred ca trebuie si alte avize deoarece videointerfonul nu stocheaza informatii si oricum interfonul in general nu intra in categoria sistemelor de supraveghere.
Daca reusiti veti vedea ca ulterior vor dorii si altii sa aiba asa ceva. Eu zic inainte de investitie sa-i intrbati de doua ori pe ceilalti daca chiar nu sunt interesati si oricum sa aveti in vedera ca central videointerfonulul sa fie capabila sa preia la un moment dat si restul de apartamente. Spun asta din practica.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
gigiz, utilizator
Vă mulțumesc frumos! Doar doi locatari doresc video interfon, restul pe sistem audio. Asta pentru că sunt doar două etaje, pentru majoritatea nu este o necesitate să vadă cine vine. In viitor se doresc camere video pe scara blocului. Problema e că cei care pun video interfon s au întors la 180 de grade și nu mai doresc camera pe scara. Apar tensiuni în mod artificial, create de orgoliu și eu nu știu dacă pot să le dau acordul pentru video interfon doar dacă își dau și ei acordul pentru camere care să vizeze scara și terenul. Menționez că blocul e mai izolat și sunt oameni și oameni pe acolo iar eu ajung f târziu acasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt locatara intr-un bloc cu 2 scari si 38 de apartamente. ... PRAXIS PRAXIS Buna ziua. Sunt locatara intr-un bloc cu 2 scari si 38 de apartamente. Eu locuiesc la parter in scara 2. Avem interfon la intrare insa cineva din scara, nu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie urgent jambonica jambonica Am o societate de instalatii si am fost solicitat de catre o asociatie de proprietari pentru a le monta camere video pe scara blocului. Mentionez ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Buna seara! o proprietara de la parter,care de-a lungul timpului ... irinoaia irinoaia Buna seara! O proprietara de la parter,care de-a lungul timpului a tot creat probleme in bloc si-a montat deasupra usii de la intrare camera de luat ... (vezi toată discuția)