avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! O proprietara de la parter,care de-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! O proprietara de la parter,care de-a lungul timpului ...

Buna seara!
O proprietara de la parter,care de-a lungul timpului a tot creat probleme in bloc si-a montat deasupra usii de la intrare camera de luat vederi,fara a cere acordul nimanui.Tot aceasta individa se stie ca a defectat camerele asociatiei,dar nu sunt probe concrete.M-ai mult de atat a schimbat si firele de la lumina de pe scara din dreptul usii ei si aceasta arde non-stop.I-a fost atrasa atentia sa readuca la forma initiala incat sa functioneze senzorul de miscare si sa nu astea aprinsa lumina permanent ptr ca valoarea facturii va fi mult mai mare si nu este corect sa aduca modificari la bunurile comune. Va rog sa imi spuneti unde putem reclama pe langa sectia de politie.
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 00:10, 30 Noiembrie 2023
Sunt cam multe neclaritati legate de cazul dvs.
La ce va referiti cand spuneti ca a defectat ,,camerele asociatiei,,? Camere video? Au fost montate acestea cu acordul TUTUROR proprietarilor, conform legii?
,,Individei,, la care faceti referire i s-au facut sicane sau probleme de catre locatari de a decis sa-si monteze camera de luat vederi?
Cum a defectat femeia respectiva camerele asociatiei si unde erau acestea situate?
Si de unde stiti cu siguranta ca tot ea e vinovata de schimbarea firelor de lumina?
Mi se pare ca se pricepe cam prea bine la tot felul de chestii tehnice aceasta femeie si observ ca este suspectata sau invinuita pentru tot ce nu functioneaza corect pe scara.
Si nu in ultimul rand, ce probleme a tot creat in bloc? Adica incerc sa inteleg mai bine situatia dvs.
NU inteleg ce neclaritati aveti fata de ce am intrebat.
1.Ai voie sa montezi camera video pe spatiul comun ,respectiv holul blocului sa monitorizezi intrarea fiecarui locatar
2.ESTE NEVOIE IN ACEASTA SITUATIE DE ACORDUL TUTUROR LOCATARILOR,AL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI.??
Restul nici nu m-ai conteaza,este pe un plan secundar.Dar ptr dvs, ca vad ca incepeti fara problema principala si sunteti interesat, va raspund.
Este omul problema (cand fac aceasta afirmatie,nu reda cu exactitate situatiile ce intra sub incidenta codului penal ,provocate de aceasta)
De unde ati inteles dvs ca i s-au facut sicane de catre locatari si aceasta a decis sa isi monteze camere?
D-na nu trebuia sa faca asta personal ,fac referire la lumina si a si recunoscut acest lucru.
Se ''pricepe "la multe lucruri ce sunt pedepsite de codul penal,dar am tot tolerat sperand sa se linisteasca ,numai ca acum a trecut la amenintari prin interpusi.Stiti ceva legat de asta>?


Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
irinoaia, utilizator
Nu are voie sa monteze camera de supraveghere. Puteti reclama acest lucru la ANSCPDC [ link extern ]
Daca becul de desupra usii a fost modificat puteti face simplu modificarea la loc si ii imputati costurile.
Ati scris ca o proprietara SI-A montat o camera deasupra usii de la intrare. Se intelege ca femeia si-a montat camera deasupra propriei usi si nu deasupra usii de acces in scara.
Nu ati precizat cum a stricat ea camerele video ale scarii. Inseamna ca aveati deja camere video instalate--si va intrebasem daca acestea s-au instalat cu acordul TUTUROR PROPRIETARILOR din asociatie, intrebare la care nu mi-ati raspuns. Ati scris ca ,,restul,, nu e important insa acordul tuturor proprietarilor este esential atunci cand se monteaza camere video pe scara.
Deci daca acea femeie si-a montat camera video deasupra usii ei fara acordul tuturor proprietarilor, asociatia de ce ar avea voie sa monteze camere video pe scara fara acordul tuturor proprietarilor?
Daca aveti declaratia ei, eventual inregistrata sau cu martor, ca a stricat luminile, atunci puteti sa o dati in judecata.
Ma intrebati daca stiu ceva despre presupusele ei fapte penale. Daca a fost o ironie sau nu din partea dvs., aceste aspecte nu ma intereseaza decat daca le reclamati oficial la politie, judecatorie sau unde mai este cazul.
Iar daca v-a amenintat prin interpusi, atunci aveti dreptul sa faceti plangere pentru amenintare, insa tot documentat, cu martori, altfel e doar cuvantul dvs. impotriva ei.
Din ce o descrieti, pare a fi o persoana cu foarte multe abilitati si multa putere daca isi permite sa strice, sa ameninte si multe altele.
Nu am afirmat ca i s-au facut sicane pe scara, insa asta nu inseamna ca nu ar fi posibil. Si mai stiu ca unii oameni decid sa-si instaleze camere deasupra usii apartamentului atunci cand se simt amenintati sau cand considera ca proprietatea le este in pericol.
Daca aceasta ,,persoana problema,, face cu adevarat fapte penale, de ce dvs. si ceilalti vecini nu ati luat masuri pana acum? Sunteti singurul care reclamati faptele ei sau sunteti mai multi?
De multe ori, oamenii sunt rai si se leaga de cate o persoana, daca mai e si singura, in varsta sau vulnerabila, atunci i se pun toate in carca. De aceea am pus mai multe intrebari, ca sa ma lamuresc mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere irinoaia irinoaia buna ziua! am o intrebare cu privire la camerele de supraveghere. La noi la scara s-a facut adunare generala si in care s-a propus montarea de camere de ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere casa scării și în lift PopeseuMMM PopeseuMMM Administratorii asociației de proprietari, au montat camere video la intrarea în ,,casa scării\", (holul de la intrare în bloc), si in lift. Pe casa ... (vezi toată discuția)