avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SCUTIRE IMPOZIT FORFETAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SCUTIRE IMPOZIT FORFETAR

Societatiile COOPERATIVE ( cooperativa apicola spre exemplu ) sunt scutite de impozitul forfetar ? Daca raspunsul este DA, are rost sa ni se pretinda depunerea declaratiei 710 la Administratia Financiara pentru o operatie de care suntem scutiti.
PRECIZARE : avem ca unic obiect de activitate " cresterea albinelor" activitate care exceptata de la plata oricaror taxe si impozite
multumesc
Razvan Constantin
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:04, 25 Octombrie 2009
codul fiscal:
ART. 38

Dispoziţii tranzitorii
(12) La calculul profitului impozabil, următoarele venituri sunt neimpozabile până la data de 31 decembrie 2006:

c) veniturile realizate din practicarea apiculturii.

dupa cum vedeti , acum nu mai sint neimpozabile aceste venituri ;
asa e prevederea din codul fiscal ;
Nu stiu insa legea speciala ce prevede in acest sens .
Voi cauta luni si revin .
Magda Staicu a scris:

codul fiscal:
ART. 38

Dispoziţii tranzitorii
(12) La calculul profitului impozabil, următoarele venituri sunt neimpozabile până la data de 31 decembrie 2006:

c) veniturile realizate din practicarea apiculturii.

dupa cum vedeti , acum nu mai sint neimpozabile aceste venituri ;
asa e prevederea din codul fiscal ;
Nu stiu insa legea speciala ce prevede in acest sens .
Voi cauta luni si revin .

Este adevarat citatu-l dvs dar aceasta scutite a fost an de an prelungita asa ca eu nu ma refeream la aceasta scutire pe care stiu ca o avem ci de faptul ca :

Atentie ! ! ! Este vorba despre o COOPERATIVA care are alt statut decat o societate comerciala obisnuita , dupa cum urmaza :
1. NU are angajati decat daca doresc membri cooperatori .
2. membri cooperatori sunt in acelasi timp si PRODUCATORI si ACCTIONARI
3. Prin lege si prin statut scopul; unei cooperative nu este de a produce plusprofit ci de a DESERVI pe membri cooperatori in sensul achizitionarii si livrarii materialelor si produselor munci lor respectiv de a se ocupa de desfacerea produselor rezultate in urma muncii lor.
4. Tot prim lege si implicit prin statut cea mai mare parte plusprodusului obtinut prin vanzarea produselor membrilor cooperatori TREBUIE sa se duca catre dezvoltarea cooperativei . De fapt pt cooperativa acest plus produs sau adaus comercial este de numai 5 % .
5. O cooperativa NU este un IMM si nici nu poate fi confundata cu nici un fel de alta intreprindere comerciala avand indicatorul fiscal in loc de J litera C

Din aceste multe motive cooperativele au fost scutite de plata impozitului pe profit ( de fapt profitul NU exista asa ca este logic acest lucru ) . Deci noi nu am platit pana acum impozit pe profit asa ca ar fi aiurea
Cooperativele sunt platitoare de TVA numai daca se declara sau prin activitate se inscrie in aceasta categorie.

In lumina acestor lucruri eu am pus acea intrebare .
Va multumesc pt efortul depus si sper ca totusi actiunea domnei de la Circa Financiara sa fie numai "exces de zel"
cu stima
Razvan Constantin

va rog sa ma scuzati, am sarit peste cuvintul "cooperativa" in intrebarea dvs desi era cel mai important si scris si cu litere mari :sorry:

Declaratia 710 este o declarația rectificativă care se utilizează pentru corectarea
unor impozite, taxe și contribuțiil stabilite de către plătitori
prin autoimpunere ( de exemplu declaratia 100,102 si 103 la accize ) , Atit timp cit cooperativa nu este platitoare de impozit pe profit , nu depune declaratia 100 , ca urmare nici nu are ce rectifica .
Trebuie sa vad,cum spuneam, legea speciala,si nu am acum acces la legislatie.
Revin .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii ii preda62 preda62 Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce ... (vezi toată discuția)
Cooperativa agricola de productie cmgcc cmgcc INFIINTAREA COOPEARTIVELOR AGRICOLE CE INSEAMNA COOPERATIVA AGRICOLA? (Articolul 8 din lege) Cooperativele agricole au la baza urmatoarele principii ... (vezi toată discuția)
Venit scutit la plata impozitului pe venit savuadrian63 savuadrian63 - pfa-urile cu obiectul principal de activitate : cultura cerealelor-arenda (cod caen 0111) sunt scutite de la plata impozitului pe venit ? - daca da/nu ... (vezi toată discuția)