avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj

Imediat după divorț soțul meu a luat actele apartamentului si spune el le- a dus la tribunal pentru partaj desi hotărâsem ca partajul sa-l facem amiabil. Spuneti- mi va rog daca partajul lactribunal se poate face fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:55, 18 Martie 2018
Partajul prin intermediul instantei se va realiza la cererea sotului , indiferent de existenta acordului Dvs, intrucat nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune
Daca a hotarat sa mearga in instanta este o optiune perfect legala, neavand vreo importanta un eventual acord anterior al dvs caci el nu s-a concretizat in partaj. Singurele inconveniente sunt ca e mai costisitor in instanta si mai de durata.

Chiar si cu dosar introdus in instanta, nimic nu va impiedica sa ajungeti la o tranzactie si sa stingeti amiabil litigiul.
Buna seara! După pronunțarea divorțului, soțul meu vrea sa vindem apartamentul. Dar nu amiabil ci prin procesul de partaj. Eu as vrea sa ii dau suma ce ii revine lui din vânzarea apartamentului si eu sa rămân in apartament. In ce măsură se poate acest lucru? Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
Maruscuta, utilizator
Daca este de acord fostul sot orice intelegere este posibila.In cazul partajului in instanta in ipoteza in care ambele parti solicita atribuirea imobilului instanta va stabili tinand cont de cine locuieste in imobil ,daca exista copii , daca au fost facute imbunatatiri etc
Daca se doreste atribuirea de unul dintre soti nu mai e posibila vanzarea amiabila. Impartirea se poate face in 3 modalitati: atribuire catre sot, atribuire catre sotie sau vanzare prin executor.

Fostii soti pot - in afara unui dosar de partaj - sa vanda amiabil bunul si sa imparta pretul conform cotelor parti. Sau se poate ca dvs sa ramaneti in casa si sa l despagubiti, cu conditia sa cadeti de acord asupra sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Divort tatiana campeanu tatiana campeanu Buna ziua mama si tata au un apartament de 4 camere , actualmente au divortat,mama vrea sa vanda apartamentu,dar tata vrea sa evalueze casa si sa-i dea ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)