avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident în parcare filmat de camerele de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident în parcare filmat de camerele de supraveghere. Ce consecințe pot fi pentru șoferul vinovat, ținând cont că a plecat de la locul faptei și nu a declarat evenimentul la poliție?

Am fost azi la firmă care are camera de supraveghere care a înregistrat cum am lovit ușor o mașină în parcarea de la bloc. Mi-au luat datele să îmi spună dacă o să vina poliția sau nu și mi-au spus că nimeni nu a venit să se intereseze de imagini având în vedere că l-am lovit vineri dimineața și azi este marți, că deobicei poliția venea a doua zi să le vadă dacă făcea plângere.

Este posibil ca cel pe care l-am lovit să nu fi făcut plângerea ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hybrid13 , utilizator 19:28, 13 Aprilie 2023
Ambele persoane implicate aveau această obligatie.
Revin asupra părerii mele.
Legea nu stabilește ipoteze deci nu sunt exceptii de la regula instituită de legiuitor care vizează obligativitatea prezentării acestora in 24 de ore de la incident.
În cazul de fata cel ce a lovit cunoștea încă de la momentul producerii faptei cunostea despre existența acesteia si asumandu-si vinovăția nu sa prezentat considerând că celălalt o va face. ...În ce caz suntem aici???
Dle Barbulescu, cel caruia i-a fost lovita masina in parcare, nefiind de fata, nu i se aplica art. 79 alin. 1 lit. b din OUG 195/2002. Persoana respectiva este obligata sa se prezinte in 24 de ore de la constatare la unitatea de poliţie pe raza căreia s-a produs evenimentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.
Daca se constata ulterior ca masina parcata a fost lovita de catre X, si acesta nu a declarat evenimentul in 24 de ore de la producere, x va fi sanctionat cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole pe drumurile publice timp de 30 de zile
Cititi si art.80 din OUG 195/2002.

Cunosc prevederile ordonanței amintite doar ca atat eu cat si dumneavoastra am arătat posibilitățile legale ce le poate îmbrăca acest caz.
Chiar dacă cel păgubit nu se prezintă în 24 de ore va avea oricum posibilitatea alternativa la recuperarea prejudiciului de care vorbeam.
Fie ca se duce fie ca nu. Eu nu am negat ipotezele multiple ce se poat ivi in acest caz ci situația concretă dacă observatininca de la primele comentarii.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Exista de ex. si varianta in care proprietarul vehiculului lovit in parcare este plecat din localitate. Presupunem ca peste o saptamana a revenit si a constatat. Merge la politie sa anunte evenimentul si are ca proba imaginile de la camere.


Nu trebuie să anunțe și cel care este lovit tot în 24 de ore ? O să i se ia și lui permisul.

Anunta in 24 de ore de cand a constatat.

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului cu avarii doar la o masina warum warum Intr-o parcare se atinge bara din fata a unei masini de catre roata unei alte masini, aparent ciobind o foarte mica parte de vopsea. O doamna foarte nervoasa ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie iulian2009 iulian2009 In timp ce ma aflam cu masina in curtea unei primarii unde obisnuiesc sa-si parcheze angajatii masinile, din neatentie am avariat una dintre masini. Am plecat ... (vezi toată discuția)
Consecintele neopririi la semafoare in trafic UzY3L UzY3L Salutare tuturor, Vreau sa stiu care sunt consecintele in cazul in care cineva mi-a sifonat/atins/julit/lovit masina in trafic iar eu nu opresc, avand in ... (vezi toată discuția)