avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,
Doresc sa stiu cateva lucruri legate de o succesiune. Situatia este in felul urmator: casa pe numele a doi soti, dintre care unul dintre ei a decedat acum aprox. 13-14 ani. Cel decedat mai are 2 frati, unul care ar dori parte din casa si altul care nu este interesat. Toate taxele precum si alte renovari in casa au fost efectuate de proprietarul in viata. Intrebarea este urmatoarea: Cat la suta ii revine proprietarului in viata, respectiv fratilor celui decedat si ar putea aparea alti mostenitori din partea decedatului? + Care sunt demersurile ce ar trebui efectuate pentru ca proprietarul in viata sa treaca casa pe numele sau?
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
mihaela444, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 19:09, 13 Martie 2018
Art 972 cod civil sotul supraviețuitor este de 1/2 din mostenire daca vine in concurs fie numai cu ascendentul privilegiați , fie numai cu colateraliii privilegiați
Având în vedere că de la data decesului def. Au trecut 13 -14 ani, daca acesti frați nu au declarație expresă de acceptate ă moștenirii sau nu au făcut acte de acceptare tacită a moștenirii pot fi decăzuți din dreptul de opțiune succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Succesiune sot supravietuitor dimabronia dimabronia buna ziua. De curand mi-a decedat sotul. Impreuna ne-am cumparat un apartament si o masina , iar acum sant amenintata de fratele sotului ca a acceptat ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)