avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat fiscal obligatoriu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat fiscal obligatoriu

Buna Ziua!Daca obțin pe contractul de vânzare cumpărare parafa de la primărie și semnatura.Pot sa înscriu mașina menționez că Certificatul fiscal se obține greu in termen de câteva zile i-ar vânzătorul pleacă în afara in câteva zile și singura soluție era să mă duc mâine să primesc parafa și merge să o înmatriculez doar cu parafa.?Și daca ar fi certificatul fiscal al proprietarului se poate elibera de o alta persoana daca el pleacă?
Cel mai recent răspuns: Adrian 222 , utilizator 03:46, 14 Martie 2018
Pentru inmatriculare vehicul este obligatoriu ca proprietarul sa prezinte certificat fiscal al vanzatorului auto
Certificatul fiscal poate fi ridicat si de catre alta persoana numai in baza unei procuri autentificate
Cererea de obținere a certificatului se poate face și de mandatar cu procură specială, sau poate fi formulată de solicitant urmând a fi ridicat de o alta persoană în baza unei procuri.
Am înțeles deci doar cu parafa pe contract de vânzare cumpărare de la primărie nu merge sa înmatriculez?

ynocentta a scris:

Pentru inmatriculare vehicul este obligatoriu ca proprietarul sa prezinte certificat fiscal al vanzatorului auto
Certificatul fiscal poate fi ridicat si de catre alta persoana numai in baza unei procuri autentificate

Și cum se face aceasta procura specială?Și fara certificat fiscal doar cu parafa pe contract nu se poate inmatricula?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Cererea de obținere a certificatului se poate face și de mandatar cu procură specială, sau poate fi formulată de solicitant urmând a fi ridicat de o alta persoană în baza unei procuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)