avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua!In urma succesiunii am obținut un teren intabulat pe toți trei frații.Am construit o casa cu trei intrări separate dar cu pereți comuni.Acum vrem sa facem dezmembrare sau parcelare.,,cred că așa se zice.Fiecarecu terenul și casa lui. Pot să treacă direct casa si terenul,pe fiul meu ,înainte să semnăm toți frații la notar , pentru dezmembrare.Menționez și că sunt separată de soțul meu ,dar nu prin lege.Are și el dreptul la casă?
Multumesc, anticipat.O zi bună vă doresc.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
ilisuanana68, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:39, 13 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti, dar in acest caz, veti vinde fiului o cota-parte indiviza.
Urmand ca el sa faca partajarea.
Dar pentru a face dezmembrare,nu trebuie sa fie toți frații la notar, pentru a fi de acord cu ce nu se revine fiecăruia?Eu sunt în afară,și mi_au zis că fac dezmembrare.Dsr cum se poate dacă eu nu sunt? Mulytumesc.
Dar pentru a face dezmembrare,nu trebuie sa fie toți frații la notar, pentru a fi de acord cu ce ni se revine fiecăruia?Eu sunt în afară,și mi_au zis că fac dezmembrare.Dsr cum se poate dacă eu nu sunt? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
ilisuanana68, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezmembrarea nu este un act de dispozitie (ca vânzarea, donația etc).
Nu se transmite proprietatea.
Este doar un act prin care imobilul este divizat în mai multe unități. Deci nu aveti cum sa "treceti" direct pe numele fiului.
Da, pentru dezmembrarea terenului, apartamentarea construcției și partaj trebuie să fie prezenți toti proprietarii.
Dacă nu puteti veni personal, întocmiti o procura la Ambasada sau Consulat prin care să împuterniciti o persoană din țară să vă reprezinte la notar la semnarea acestor documente.
După ce va luati dvs lotul, la partaj, ulterior ii puteti transmite imobilul fiului.
Sau ii faceti fiului o donație pe cota dvs fiul se substituie in locul dvs si face el dezmembrarea, apartamentarea și partajul cu fratii.

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Partaj teren Silos Silos Buna ziua! Suntem 7 frati si impreuna cu mama noastra, dupa decesul tatalui nostru am dezbatut mostenirea, fiecaruia dintre noi i-a reveni conform ... (vezi toată discuția)
Se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord? serena_20 serena_20 sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate? :( (vezi toată discuția)