avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori si partaj cu prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori si partaj cu prima casa

Buna seara!
Va prezint urmatoarea situatie. Sunt casatorita din 2013. In urma casatoriei am impreuna cu sotul meu 2 fetite. El are mari probleme cu dependenta de jocuri de noroc, si pentru ca a ajuns sa imprumute bani de la diverse IFN-uri si persoane fizice, si necontribuind la cresterea si educarea fetelor nici fizic si nici financiar am decis sa bag divort. El nu este de acord sa ajungem la o intelegere amiabila. Avem impreuna si un apartament, cumparat prin Prima Casa, pe 30 de ani. Am platit pana in prezent 3 ani din credit.
Am la dvs. urmatoarele intrebari:
1. In cazul in care nu mai plateste ratele la IFN-uri , mi se poate pune mie oprire pe salariu?
2. Daca in urma divortului copiii raman la mine(nici nu concep alta varianta), daca sunt eligibila din punct de vedere al bancii sa preiau singura creditul de “ prima casa”, este nevoie musai sa cer partaj, sau este suficient certificatul de divort?
3. Cam cat m-ar costa aceasta “afacere”? Si cam cat timp ar dura?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
ayda9988, utilizator
Cel mai recent răspuns: ayda9988 , utilizator 20:32, 13 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. Divortul poate dura 1 an cu calea de atac
2. Daca ati introdus si partajul in cererea de divort atunci poate ajunge la 1,5 ani.
3. chemati si banca ca intervenient fortat pentru ca sa-i fie opozibila sentinta.
4. taxa de timbru la divort este de 100 lei la care se adauga taxa de timbru pentru partaj si eventual onorariul expertului.
5 Va sfatuiesc sa soliciytati ajutorul unui avocat al carui onorariu il veti negocia.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
1. Divortul poate dura 1 an cu calea de atac
2. Daca ati introdus si partajul in cererea de divort atunci poate ajunge la 1,5 ani.
3. chemati si banca ca intervenient fortat pentru ca sa-i fie opozibila sentinta.
4. taxa de timbru la divort este de 100 lei la care se adauga taxa de timbru pentru
partaj si eventual onorariul expertului.
5 Va sfatuiesc sa soliciytati ajutorul unui avocat al carui onorariu il veti negocia.

Multumesc pentru raspuns!
Taxa de timbru pentru partaj cum se calculeaza? Este un procent din valoarea imobilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj acord otyl otyl Buna seara, Am depus actiunea de divort impreuna cu sotul acum o luna si ceva, divort de comun acord care are termenul de infatisare 1 sept. Avem de ... (vezi toată discuția)
Partajul la divorț alexaa.gheorghe@gmail.com alexaa.gheorghe@gmail.com Buna ziua, Am și eu o întrebare sunt căsătorită de 10 ani , și șotul meu a făcut cu credit ipotecar pentru un apartament , creditul este pe numele lui ... (vezi toată discuția)
Partajsi divortde comun acord-urgent POP GAROFITA POP GAROFITA Va rog foarte mult sa imi raspundeti. Este foarte urgent. Va prezint urmatoarea speta. Doua persoane hotarasc sa divorteze pe cale amiabila.Au cumparat un ... (vezi toată discuția)