avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare creante
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare creante

Asi vrea sa stiu daca sunt in procedura de executare silita daca executoul poate sa imi execute silit proprietatea care o am in strainatate mai precis in U.E.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 26 Octombrie 2009
o sa va urmareasca bunurile din romania
Executorii judecatoresti nu pot urmari decat acele bunuri care se afla in raza lor de competenta teritoriala. Pentru a executa o proprietate in strainatate, creditorul va trebui sa apeleze la un organ de executare competent teritorial in acea locatie
Da, poate sa treaca si la executarea acelui bun aflat in strainatate potrivit Regulamentului nr. 805/2004 privind crearea unui Titlu Executoriu European pentru creantele necontestate.
Prin urmare, o hotarare judecatoreasca care a fost certificata ca titlu executoriu european in statul membru de origine este recunoscuta si executata in celelalte state membre, fara a fi necesara incuviintarea executarii si fara a fi posibila contestarea recunoasterii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters112624 ContSters112624 Asi vrea sa stiu ca atunci cand se face o exectare silita si cer o poprire trebuie sa cer si executarea silita imobiliara? Daca cer executarea silita ... (vezi toată discuția)
Executare silita in strainatate oreada oreada buna ziua, in urma cu cateva zile s-a admis actiunea introdusa de noi impotriva unei firme din U.E. avand ca obiect OUG.119. avem nevoie sa stim cum putem ... (vezi toată discuția)