Ce drepturi am intoarsa mai repede din Concediu Crestere copil, la locul de munca, unde mi-i s-a acordat o mărire de salariu ca sa ma întorc? Dupa 4 luni se doreste micșorarea salariului si desfintarea pozitiei mele, cu mutarea mea pe alt post (inferior ierarhic) Contextul este:
Aflată în CCC până la 2 ani, am fost chemată mai devreme la servici din lipsa cronica de personal si mai ales de personal de conducere.Dupa 2 propuneri refuzate, am acceptat propunerea cu salariu mai mare si pozitia de manager magazin.Am aplicat pt stimulent de insertie pana la 3 ani. Dupa perioada dificila de Black Friday, Craciun, lipsa personal si organizare (deoarece fosta sefa plecase fara predarea atributiilor si preaviz), dupa 4 luni de la reintoarcere, mi-i se comunica ca se desfinteaza postul de sef de magazin, ca pot reveni la postul de consultant vânzări si ca mi-i se micșorează salariul cu aprox.25%, dar "putin mai mare decat al colegilor mei." Si ca seful meu se va implica mai mult, iar responsabilitatile mele se vor impartii colegilor. Șeful dorește implementare imediată, fără avertizare/ preaviz. Precizez ca suntem intr-o organizație mica ,iar serviciul de Resursele umane este externalizat. Are seful dreptul legal sa imi micsoreze salariul nou, cât timp iau stimulentul de inserție? Odată promovată, de 4 luni întoarsă la servici, poate sa ma schimbe pe o alta poziție? Poate sa imi reducă salariul nou?( mărit ca sa ma reintorc) Daca da, eu ce drepturi am? Multumesc anticipat