avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară

Am 2 copii minori care sunt la școală și stau împreună cu mama lor de care am divorțat. Aceasta a cerut în instanță tutela celor doi copii . Instanța a intrebat dacă eu trimit bani la copii sau dacă îi vizitez. Deși nu am loc de muncă si nici un alt venit , am trimis lunar timp de 3 ani câte 300 de ron plus că in diferite ocazii,craciun,1iunie,ziua de naștere a copiilor,am fost personal si le-am cumpărat îmbrăcăminte,rechizite mâncare etc.Intrebarea mea este; Care este formula de calcul a pensiei alimentare atât timp cât paratul adică eu, nu am un loc de muncă.Copiii au 10 respectiv 9 ani si nu au nevoi speciale.
Cel mai recent răspuns: ciobanuioan72 , utilizator 09:10, 16 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cei care nu lucrează oficial sau nu li se cunoaște veniturile, se face raportarea la salariul minim pe economie, după cum urmează:

25% pentru 1 copil;
33% pentru 2 copii;
50% pentru 3 sau mai mulți copii;
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Dapix, utilizator
Am înteles că 33 % din salariul minim pe economie brut sau net?

Dapix a scris:

Pentru cei care nu lucrează oficial sau nu li se cunoaște veniturile, se face raportarea la salariul minim pe economie, după cum urmează:

25% pentru 1 copil;
33% pentru 2 copii;
50% pentru 3 sau mai mulți copii;

Vă referiți la cei 33% din minim brut sau net ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există practică unitară în Instanțele de judecată, unele fac raportarea la NET, altele la BRUT, la cei care nu lucrează cu forme legale.

Dar plata pensiei pentru copii se face raportat la venitul net pentru cei care au un venit dovedibil.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere ovidiudtru ovidiudtru Fosta soție a cerut majorarea pensiei de intretinere a doi copii, unul de 10 ani și cel de-al doilea în vârstă de 18 ani, încă elev la liceu,solicitând ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)