avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dorim să-i cedăm copilului un imobil. Putem face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dorim să-i cedăm copilului un imobil. Putem face asta fără să fie necesară efectuarea cadastrului?

Exista o anumita posibilitate de cedare a unui imobil( prin act de donatie ori vanzare cumparare cu clauza de intretinere)de la tata la fiu,in care sa nu fie necesara efectuarea cadastrului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:26, 15 Martie 2018
Nu.
Si nu se mai încheie contracte cu clauza de întreținere.
Ori e vânzare, ori e donație, ori e întreținere.
Multumesc mult!
Orice instrainare presupune cadastru,Daca nu sunt alti mostenitori rezervatari(sotie supravietuitoare,fiu/fiica,parinti) succesorii lor,precum si creditorii chirografari ai mostenitorilor rezervatari,nu are cine sa ceara reductiunea liberlitatilor excesive(1093NCC)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pedrosolitar pedrosolitar Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)
Teren donat ContSters329101 ContSters329101 buna ziua ! matusa mea mi-a donat 107mp teren curti constructii .pot sa vand acum sau dupa 6 luni termen de a revendica (cere) cota parte cineva din neamul ei ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie - e posibila? modalitati antonie-ana-maria antonie-ana-maria Buna ziua.As dori sa stiu daca acum 16 ani sa facut o donatie al unui apartament,apartament obtinut printr-o mostenire.Cei 2 mostenitori au donat apartamentul ... (vezi toată discuția)